Året var 2008 och i februari månad det året skulle en person kliva in i föreningen som skulle komma att bli en av de absolut största i föreningens historia. Det här med sin passion för fotbollen, sitt slit för klubben och sitt sätt att arbeta för att föra olika processer framåt. Vi pratar om Erling Nilsson.
 
Idag, onsdagen den 14:e augusti kommer Erling att delvis tackas av och hyllas för sina år i klubben av Malmö-publiken. Vi har passat på att ställa några frågor till honom om tiden i föreningen för att få en överblick över hur Erling ser på sina år. Låt oss belysa att det just handlar om en grovt förenklad bild och låt oss även säga en mildrad bild, då Nilsson själv väldigt sällan lyfter fram sina egna prestationer som varit en stor del i att FC Rosengård idag kan klassa sig som en absolut toppklubb i Sverige.
 
Vad är ditt bästa minne med klubben? 
Mitt bästa minne hoppas jag att jag har kvar det när vi lyfter SM-bucklan i höst. Annars är det matchen borta mot Tyresö när vi ligger under med 2-1 efter att fått en utvisad och ändå vänder till vinst med 3-2 och känslan att nu är vi på väg mot ett nytt SM-guld.
 
Vilken är din bästa värvning?
Bästa värvning måste nog bli Marta. En spelare som alla klubbar i världen villa värva och så väljer hon FC Rosengård bland all den konkurrens.  
 
Du har gjort väldigt mycket för klubben, vad är du mest nöjd över?
Det jag är mest nöjd med är att vi lever upp till vårt mål att ge alla unga tjejer möjlighet att förverkliga sina drömmar att bli bra fotbollsspelare. Förutom att vi möjliggör och förverkligar drömmar är jag väldigt nöjd över att FC Rosengård tar jämställdhetsfrågan på ”riktigt” och dagligen kämpar för den. 
 
Du kommer att tackas av och hyllas av FCR-publiken. Dock kommer vi att få se dig på Malmö IP framöver. I vilken roll då? 
Min roll under hösten kommer att vara att fungera som lagledare för A-laget i Damallsvenskan och fortsätta att leta efter nya unga talanger till klubben.
 
Om du jämför klubben nu med hur klubben såg ut när du började arbeta, vilka är de största skillnaderna? 
FC Rosengård är en helt annan klubb med en helt annan bredd idag än vad den var när jag började arbeta för klubben.
När jag började hette vi LdB FC och var en damklubb med några få ungdomslag. Nu har vi 750 tjejer och killar, lag i alla åldrar, en klubb som är verksam på Malmö IP och ute på Rosengård samt en förening med ett stort socialt engagemang inte minst i Sydafrika och med Boost by FCR. Vi har tillsammans skapat en av Sveriges mest spännande fotbollsklubbar.
 
Jag är tacksam och priviligerad att fått vara en del av denna resan som klubben gjort under mina 12 år i vår verksamhet. 
 
Tack Erling för allt. Vi hoppas få se er många på plats idag innan matchstart 19:00 för att ge den här mannen den hyllning han förtjänar.
 
 
Välkomna!