FC Rosengård möter IS Halmia

Efter utträdet ur Svenska cupen så är det dags att ta sig an Division 2 Västra Götaland och IS Halmia i morgon på Rosengårds IP.
Efter sommaruppehållet så vann FC Rosengård de två inledande matcherna mot Hittarp och Stafsinge men i förra omgången så förlorade man mot Eslövs BK med 2-1 på bortaplan. Tyvärr så var det ett poängtapp som man inte riktigt har råd med, särskilt som lagen i toppen vann sina matcher och utökade avståndet till fem poäng. Nu är inte fem poäng någon katastrof, det är som bekant bara två matcher, men man har egentligen inte råd att förlora fler poäng då det återstår sju omgångar. Det enda som gäller är helt enkelt att man får koncentrera sig på är att kavla upp ärmarna och se till så att man gör sitt jobb och lämnar poängtappandet till lagen i toppen för just nu så har dom allt att förlora och FC Rosengård allt att vinna.
Morgondagens motståndare IS Halmia ligger på sjätte plats i tabellen, sju poäng efter FC Rosengård. Efter sommaruppehållet så har Halmia spelat två oavgjorda matcher, varav den ena mot Assyriska förra helgen och förlorat en match så man får anta att dom är angelägna om att börja ta trepoängare efter en trevande inledning på hösten. Med tanke på matchbilden uppe i Halmstad i våras så kommer Halmia säkert att vilja ta både  revansch på Rosengårds IP och försöka få kontakt med lagen i toppen då man just nu ligger i mitten av tabellen.
FC Rosengård gjorde, trots förlusten, en riktigt bra match mot Kalmar FF och förhoppningsvis så kan man ta med sig den energin och inställningen till matchen i morgon. När FC Rosengård mötte Halmia uppe i Halmstad i våras så vann man med 0-1 efter att Granit Sherifi gjort segermålet i den första halvleken men även om man vann matchen så blev det en tät uppgörelse där Halmia hade flera chanser att kvittera.
Nu blev det oavsett vilket tre poäng till FC Rosengård och dom tog man tack vare att man höll sig till matchplanen och det man hade kommit överens om, berättade FC Rosengårds högerback Ali Jasim efter matchen. Det finns egentligen inget som skulle tala för att matchen imorgon kommer att se annorlunda ut så det gäller att spela disciplinerat och kriga för varandra som man gjort tidigare under säsongen med framgång.