Pressmeddelande 25 september 2020
Efter flera år av engagemang i Cancerfondens Rosa Bandet tar nu FC Rosengård ett steg till i kampen mot cancer. Genom att spela i helrosa matchställ under kommande månad vill de sprida budskapet om och få ännu fler att engagera sig och bidra till cancerforskning.
FC Rosengård har genom åren gjort sig kända för sina omfattande samhällsengagemang. Engagemang som gör nytta även långt utanför fotbollsplanen och som ligger djupt rotade i klubbens anda. Idén till ett helrosa matchställ med bara ett budskap, fritt från ordinarie partners och sponsorer, kom från Therese Sjögran.
Vi har under flera år pratat om att göra något extra för att just samla in pengar till cancerforskningen, därför känns det nu extra roligt att äntligen kunna genomföra det, säger Therese Sjögran, sportchef FC Rosengård.
Cancer är något som alla kan drabbas av. Man kanske inte drabbas själv men alla har någon i sin närhet som fått ta den orättvisa kampen mot cancer. Ali Riley, spelarprofil i FCR, är en av många som ofrivilligt kommit nära kampen mot cancer. Hennes mamma har drabbats och gått vinnande ur kampen mot bröstcancer, inte en gång utan två. Och hon vet precis hur viktigt det är att forskningen får de medel som behövs, för det räddar liv.
Det betyder mycket för mig att FC Rosengård deltar i kampen mot cancer. Min mamma har kämpat sig igenom och överlevt cancer två gånger. Så för mig är det extra angeläget att sprida medvetenhet om bröstcancer och att samla in pengar till cancerforskning. Jag hoppas att vi kan inspirera andra lag, företag och privatpersoner att engagera sig, måla hela Sverige rosa och på så sätt rädda liv, säger Ali Riley, spelare FC Rosengård.
Hela föreningen står enade bakom engagemanget i Cancerfondens Rosa Band. Att få deras samarbetspartners att upplåta sin exponering för detta budskap var aldrig något problem. Och de tar alla budskapet vidare och breddar engagemanget i sina egna led och kanaler.
Vi är riktigt glada för det gehör kampanjen har fått och vi är stolta över våra engagerade samarbetsparters som vill göra detta tillsammans med oss. För det krävs en riktig laginsats för att driva forskningen framåt, så att färre drabbas och fler överlever, berättar Jenny Damgaard, klubbchef FC Rosengård.
Alla spelarna i FC Rosengård är stolta över att få vara med och bidra och de uppmanar alla att engagera sig på sitt sätt i Rosa Bandet. Bland annat kommer de unika matchställen att auktioneras ut och från och med den 17/10 kommer det gå att lägga ett bud på dessa på Tradera. Intäkterna från auktionerna kommer att fördelas lika mellan Cancerfondens Rosa Band och Football for Life by FC Rosengård.
Vi är oerhört glada över att FC Rosengård väljer att engagera sig i Cancerfondens fråga genom en egen insamling. Rosengårds engagemang ramar in och blir en fin symbol för Cancerfondens viktiga budskap – tillsammans mot cancer, säger Victoria Båveryd, Produktägare på Cancerfonden.
FC Rosengård inleder sitt deltagande i Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj den 27/9 när de tar emot Umeå hemma på Malmö IP. Sista matchen i helrosa spelas mot Vittsjö den 17/10.
Matcher i helrosa:
FC Rosengård – Umeå IK, 27/9, 14.00 (OBOS Damallsvenskan)
Linköping FC – FC Rosengård, 3/10, 13.30 (OBOS Damallsvenskan)
Eskilsminne – FC Rosengård, 7/10, 19.00 (Svenska cupen)
FC Rosengård – Kristianstad, 11/10, 15.00 (OBOS Damallsvenskan)
Vittsjö – FC Rosengård, 17/10, 15.00 (OBOS Damallsvenskan)
 
HÄR kan även du vara med i matchen och bidra!
 
För mer information kontakta:
Jenny Damgaard, klubbchef FC Rosengård
Telefon: 0709-76 00 62
E-post: [email protected]