Det är bara 3 poäng som räknas

Två poäng ifrån nedflyttningsplats. Två poäng ifrån negativ kvalplats. Så är läget inför säsongens trettonde och sista match och ska man kunna vara säkra på spel i Division 2 nästa säsong med så gäller det att avsluta säsongen på bästa sätt. – Med en trepoängare.
Söndagens motståndare Onsala BK ligger på sjätte plats i tabellen, tre poäng före FC Rosengård och har egentligen inget mer att spela för än äran då de är fast i mitten av tabellen. På de tre senaste matcherna så har Onsala förlorat två innan dom vann sin senaste match med 3- 2 över Eslöv på hemmaplan. Segern över Eslöv var deras femte för säsongen och man får väl säga att dom har ”blandat och gett” så här långt då dom som sagt har fem vinster, två oavgjorda och fem förluster som facit inför söndag. Förmodligen så är det inget långskott om man gissar på att dom vill avsluta säsongen med ytterligare tre poäng med möjligheten att klättra en placering och som en liten bonus; för att få ett positivt avslut på säsongen.
FC Rosengårds säsong har så här långt kännetecknats av ett grymt spel (i stort sett) med mycket bollinnehav och kommer närmast från två förluster, först hemma mot Varberg och nu senast från bortamatchen mot Assyriska. Samtidigt så har man under säsongen haft marginalerna på alla andra håll än på sina egna och det har lett till situationen man är i med risken av att hamna på en kval- eller nedflyttningsplats. Man har två poängs marginal ner samtidigt som man har möjligheten att klättra vid en seger och det är det man måste ta fasta på för i det här läget så är man jagade av lagen och det är upp till FC Rosengård att visa att man hör hemma i Division 2 genom att ta tre poäng mot Onsala.
FC Rosengårds tränare Tommy Ringblom säger att man kommer att ”Vi kommer att göra allt i vår makt för att avsluta på ett bra sätt”.

Nu har grabbarna i truppen har visat tidigare under säsongen vilken kvalitet man håller och det är dags att man visar det igen på söndag genom att ge sig själva rättvisa genom att visa vilka kvalitéer man har både individuellt och som lag.
Nu kör vi, ända in i väggen……………..