Lottningen är klar!

Idag, tisdag 24 november, lottades vilka lag som kommer möta varandra i Champions League sextondelsfinal. FC Rosengård var i grupp 2 och våra alternativa motståndare var Lanchkhuti (GEO), WFC-2 Kharkiv (UKR), ŽFK Spartak (SRB) eller FC Minsk (BLR).
Av dessa blev det idag fastställt att vi ställs mot Lanchkhuti, Georgien!
Bortamatchen spelas 9 eller 10 december, och hemmamatchen 15 eller 16 december. Mycket mer än så vet vi inte i dagsläget, återkommer med mer info. Detta blir en helt ny upplevelse, både utifrån den märkliga situation som världen befinner sig i och rent sportsligt gällande motståndet vi möter.
I samband med lottningen höll vi en digital uppladdning tillsammans med FC Rosengårds nätverk i samarbete med Eleda Group och Akea AB. Med oss i studion fanns Peter Åberg som är VD för Nordfab Europe och inspirationsföreläsare. Peter inspirerar utifrån tankesättet att allt är möjligt så länge som du tror på dig själv och ditt lag. Därefter kopplade vi upp oss direkt mot Nyon och UEFA´s live-sända Champions League lottning och avslutade med sportchef Therese Sjögran och FC Rosengårds rutinerade Malin Levenstad som kommenterade FC Rosengårds motstånd. Allt under ledning av Cornelius Löfmark.

 

Minst sagt en storslagen uppladdning! Vi är taggade på framtiden – och tar med oss Peters ord om att allt är möjligt, så länge som vi tror på oss själva och vårt lag.
Andra spännande matcher blir bland annat Juventus vs. Lyon, Ajax vs Bayern och Benfica vs Chelsea. Om ni vill läsa mer om hur lottningen gick till eller ta reda på hur det gick för de andra lagen, kan ni klicka HÄR.