2-1 seger i Umeå!

Det blev tre poäng med på flyget hem från björkarnas stad.

Onsdagens bortamatch mot Umeå IK slutade med 2-1 seger för Rosengårds damer. Det första målet spelades olyckligt in i eget mål av Umeå redan efter 6 minuter. Anita Asante kunde sedan föra upp Rosengård till en 2-0 ledning innan paus. I matchens slutskede reducerade Umeå genom Lina Hurtig, men sista utposten Kathrin Längert och övriga FCR kunde hålla ledningen hela vägen fram till slutsignalen. Vinst direkt för nya huvudtränaren Markus Tilly och även nya assisterande tränaren Daniel Nilsson fick inleda sin tid i Rosengård med tre härliga poäng. Debut också för trion Kathrin Längert, Line Röddik Hansen och Marta. Nästa match spelas redan på tisdag i Helsingborg då Stattena väntar i Svenska Cupen.