Erling analyserar: AIK – FCR

Rosengård fortsätter sin segerrad och vann enkelt mot nykomlingarna AIK med 0-7. Redan efter en kvart hade man gjort tre mål som stod sig halvleken ut, och i andra halvlek fortsatte man att skapa mängder med målchanser. Efter att ha haft svårt med målskyttet under några matcher så lossnade det helt på det soldränkta Skytteholm, när mål gjordes av Mimmi Larsson, Jelena Čanković, Ria Öling, Olivia Schough och sedan avslutade Hanna Bennison målkavalkaden och Rosengård kunde befästa sin serieledning.

Det blev alltså ingen spännande match för oss som satt på läktaren och njöt av sommarsolen när Rosengård visade varför de leder serien och är obesegrade efter sju omgångar. Det mest spännande blev på uppvärmningen då Emma Berglund fick känning i sin vad och tränare Eidevall valde att låta Nathalie Björn göra sin första match från start efter sin skadeperiod.

Rosengård har tagit full pott – 21 poäng – efter sju omgångar och är ett lag med bra organisation i anfalls- och försvarsspel, vilket gör att det ser lätt ut när Rosengård spelar fotboll. Självklart kryllar laget av landslagsspelare, men jobbet ska göras även av namnkunniga spelare. Sedan finns det en spelglädje och ett självförtroende som också bidragit till den fina vårsäsongen.

Extra kul att ledarteamet valde att göra alla tillåtna byten och att våra unga spelare fick chansen och visa att de håller allsvensk klass. Ett särskilt grattis till Amanda Altheden som fick göra allsvensk debut.

Som vanligt var det rakt igenom en laginsats, men Ria Ölings insats sticker ut och hon har verkligen blivit en av de viktigaste spelarna i Sjögrans nya lagbygge. Kul också att Mimmi Larsson äntligen fick utdelning för sitt hårda jobb och kunde göra två mål.

Nu väntar en tuff match borta mot Kristianstad redan på fredag. Ett KDFF som förlorade sin match mot Hammarby med 3-1 men som vill ta upp kampen om att vara det bästa laget i Skåne. Det blir säkert en tuff match där tillfälligheter kommer att bli avgörande. Rosengård har vunnit de senaste två matcherna i Kristianstad med 0-1 vilket visar att publiken nog inte ska förvänta sig något målkalas.

Signerat,
Erling Nilsson

De senaste inläggen: