FC Rosengård säkrade seger i slutminuterna

FC Rosengård kämpade sig till det önskade resultatet när man besegrade Eslöv i seriepremiären med 2-1 efter att legat under med 0-1 i halvtid. Det krävdes hårt arbete blandat med individuell skicklighet då förutsättningarna inför dagens match inte varit de bästa. Det märktes inte minst i tajmingen i spelet och, som FC Rosengårds tränare Marco Whittle sa efter matchen, så är det inte för att man inte vill, utan för att man saknar den där sista pusselbiten i att veta hur ens lagkamrater rör sig och tänker på planen.

Matchen blev annars lite som väntat. Det var ett hårt kämpande Eslöv som inriktade sig på försvarsspel och snabba omställningar. Det var en omställning som ledde fram till straffen som gav Eslöv ledningen med 0-1 efter dryga 40 minuters spel. Det kändes kanske inte helt rättvist, då FC Rosengård hade det mesta av både spelet och chanserna men å andra sidan är det målen som räknas.

I den andra halvleken pressade FC Rosengård på för en kvittering mot ett samlat Eslövsförsvar vilket inte gav mycket utrymme för finlir, men kvitteringen kom ändå. Cirka tio minuter in i den andra halvleken petade Ilir Tahirovic in FC Rosengårds och sitt första mål för säsongen, snyggt framspelad av Cliff Rindom. FC Rosengård fortsatte att mala på för ett segermål men det kompakta Eslövsförsvaret gjorde att det inte blev mer än några halvchanser. Ju längre klockan gick desto mer började man fundera över om det inte var ett rimligt resultat ändå med tanke på förutsättningarna. Funderingarna tog slut i den 84:e minuten då inbytte Egzon Sekiraca slog in 2-1 målet en bit utanför straffområdet och fastslog slutresultatet.

FC Rosengård tog treviktiga poäng och fick den start på säsongen som man önskade och hoppades på men det är nu det hårda jobbet börjar. Man har fortfarande bara avverkat en match och där fick man slita hårt för segern, men redan på torsdag så väntar Kristianstad i en tuff bortamatch. Nu gäller det att följa upp och bevara lagmoralen i den matchen. Segern mot Eslöv fick man tack vare hårt arbete i 90 minuter och det kommer att krävas minst lika mycket i matchen mot Kristianstad.

Till sist… Tyvärr får man fortfarande inte använda omklädningsrummen på Rosengårds IP. Vi vill så klart att vi, men framförallt våra gäster, ska ha möjligheten till omklädningsrum, dels för att kunna prata i lugn och ro men även för att kunna skydda sig mot vädret. Inför matchen och under pausen igår fick man söka skydd i skuggan. Man fick det att fungera men det är ingen hållbar lösning, så vi hoppas att restriktionerna snart kan tillåta detta.

De senaste inläggen: