"3 poäng, inget annat"

På lördag är det dags för match igen för FC Rosengård när man åker till Onsala för att försöka få med sig ett bra resultat hem till Malmö.
Onsala ligger inför helgens match på sjätte plats, bara fem poäng efter Rosengård i en tät och jämn topp. Nykomlingen i Division 2 VG Onsala har så här långt gjort det bra med sex segrar, bland annat så slog man Eslöv hemma med 8- 2 och Halmia med 0-2 på bortaplan så laget ligger med i toppen av tabellen av en anledning. I deras senaste match så slog dom Assyriska med 2-4 på bortaplan och lär komma till match med ett bra självförtroende. Däremot så har de haft det lite svårt mot Malmölagen då de förlorat mot både IFK Malmö och BK Olympic, i och för sig så vann dom mot Prespa men det var enligt uppgifter en match som de lika väl kunde ha förlorat också. Så det är nog ingen avancerad gissning om man säger att de kan vara lite extra motiverade på lördag inför sin hemmapublik.
Efter elva omgångar så har FC Rosengård vunnit åtta matcher och förlorat tre och man kommer till match med två färska derbysegrar och sex poäng i bagaget vilket har fört upp laget i serieledning två poäng före Qviding. Men egentligen så säger inte resultaten mer än att man har gjort det bra hittills, nu är det en ny motståndare och en ny match som man ska ta sig an. Men hur mycket känner Rosengård till om Onsala?
-Vi vet att Onsala är ett bra och offensivt lag som ligger topp fem- sex i tabellen. Dom är nykomlingar och att ligga där uppe betyder att dom gör något bra. Säger FC Rosengårds Zia Sakirovski.
Så vad kommer det att krävas av FC Rosengård för att vinna matchen?
– För att vinna så krävs det att vi gör samma jobb som i tidigare matcher, jobba för varandra, jobba färdigt varje situation och givetvis hålla tätt bakåt samtidigt som vi gör mål framåt. Spelar vi vårt FC Rosengårdspel så vinner vi matchen. Berättar Zia.
Beroende på hur de andra matcherna slutar så kan FC Rosengård göra ett litet ryck i tabellen om man vinner på lördag och för Zia och laget så är det bara tre poäng som gäller och han förtydligar:
-Vi har väldigt bra matcher bakom oss och vi leder serien så vi ska dit och hämta tre poäng, inget annat.