3 poäng i omstarten

FC Rosengård fick bästa möjliga start på hösten när man på måndagskvällen slog Hittarps IK på bortaplan med 1-2 och med det resultatet så hänger man med i toppen av tabellen.
På förhand så pratades det om att bortamatchen mot Hittarp kunde bli en minst sagt tuff uppgift då det är ett svårspelat lag att möta, inte minst på deras hemmaplan där flera av topplagen tappat poäng, men även för att FC Rosengård saknade en del spelare av olika anledningar. Men istället blev det så att FC Rosengård tog med sig de tre poängen hem till Malmö tack vare en riktigt bra laginsats. Bland annat så fick 16 årige Kasper Alsén spela sin första match från start sedan han kom till FC Rosengård och han gjorde det riktigt bra.
FC Rosengård tog ledningen i den 18 minuten genom William Magnusson som gjorde sitt åttonde mål för säsongen och i den 67 minuten så gjorde Philip Cascalheira 0-2 till Rosengård. Hittarp reducerade till 1-2 i den 79 minuten men närmre än så kom inte hemmalaget.
FC Rosengårds Assisterande tränare Ylli Shabani kommenterar lagets insats:
”Vi visade redan från start att vi ville få med oss tre poäng tillbaka till Malmö, vi spelade väldigt bra och hade bra kontroll på matchen även om dom lyckades göra ett mål på slutet. Fast vi saknade spelare till den här matchen så tycker jag att alla spelarna tog sitt ansvar och jobbade hårt då man slet hårt både i det offensiva och det defensiva spelet, spelarna ska ha en eloge för en fin insats. Killarna hade med sig en attityd som jag tyckt att vi saknat lite innan uppehållet och när vi spelar som ett lag och krigar för varandra så vet vi att vi även kan lira boll och göra det jobbigt för våra motståndare och hota hela tiden. Det är en spännande höst som väntar och nu höjer vi tempot lite till!”
I och med segern så hänger man på i toppen och även om man ligger kvar på femteplatsen så har man gett sig bästa möjliga start och chans inför hösten. I nästa match så tar man emot Stafsinge och den matchen spelas nu på lördag den 10 Augusti på Rosengårds IP med avspark kl 14.00.