Ahmed "Zagge" Zagnonn om vägen upp i seniortruppen

FC Rosengård har som målsättning att ta steget upp i division 1. Det vill man göra med hjälp av kontinuitet i spelartruppen och gärna samtidigt ge unga talanger från de egna leden chansen i A-laget.
En av spelarna som håller på att ta det steget är Ahmed ”Zagge” Zagnonn, född 2000, och en allt hårdare konkurrent i jakten på en startplats.
– Jag älskar att jag fått chansen, bland annat i DM och tycker att det gått bra när jag fått spela, säger Ahmed och berättar att han blev överlycklig när beslutet kom att flytta upp honom i seniortruppen.
– Det var ett stort steg.
Ahmed Zagnonn är fostrad i FC Rosengård, eller MABI, som laget hette när han började spela ute på Rosengård. Han har dock inte varit i klubben hela tiden. Ett par säsonger spelade han i BK Olympic.
– 2014 gick jag över dit. Men jag kom tillbaka och trivs bra.
Han betonar också att han tycker att målsättningen att ta klivet upp ska stå fast även om just BK Olympic och Ängelholms FF dragit ifrån lite i täten.
– Vi förlorade ju mot Eslövs BK. Onödigt. Men vi bör ändå ha kapacitet att ta en kvalplats. Vi har många duktiga spelare och riktigt bra tränare i Mladen Blagojevic och Ylli Shabani. De vet vad som krävs.
– Vår sportchef Valentino Lai har också stor erfarenhet av spel på hög nivå.
De egna målsättningarna är att få speltid i serien och inte bara i DM och få det som forward.
– Jag är en offensiv spelare, som gillar att göra mål och eftersom jag är från Rosengård gör jag det helst i FC Rosengård, lovar han.
Text: Ole Törner, Skånesport