Ali Burrniku har skrivit på för FC Rosengård

Ali Burrniku ökar konkurrensen på FC Rosengårds mittfält.

Ali Burrniku är en av de senaste spelarna som anslutit till FC Rosengårds herrtrupp inför säsongen 2014. I och med att Ali har anslutit till truppen så borde det ge tränaren Hasse Mattisson ganska så angenäma problem då man redan har flera duktiga mittfältare i laget. Samtidigt så har de flesta som förstår sig på det vittnat om att en tuff konkurrens om platserna bara är hälsosamt för laget.

Ali som är född 1990 har Kulladals FF som moderklubb och spelar på mittfältet. Han har även spelat för FC Malmö, IFK Malmö, Höörs IS och spelade senast för Lunds BK i Division 1. På sin meritlista så kan man nämna att Ali blivit Svensk Mästare med FC Malmö, han har spelat Skånelagsfotboll och spelat mot både AIK och IFK Göteborg i Svenska Cupen.

Så vad var det som fick Ali att välja att skriva på för FC Rosengård?

– Vad som fick mig att välja just Rosengård, hmm ja Hasse var ju så klart ett starkt bidrag till valet i och med att jag jobbade med honom redan i IFK Malmö och även i Höörs IS där det fungerade jättebra. Utöver det så var ju det nysatsande projektet lockande samt att intresset ifrån Rosengård var rätt starkt så även det var en av anledningarna.

Vad visste du om Rosengård innan?

-Det jag visste om klubben var egentligen inte så mycket mer än att jag spelat mot dem i division 1 sammanhang och att de åkte ut för 2 säsonger sedan.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare och vad hoppas du kunna bidra med till laget?

-Jag är väl en central figur med rätt många kreativa idéer och lite mer offensivt lagt på det centrala mittfältet. Under karriären så har jag gjort rätt många poäng per säsong och jag hoppas Kunna få göra det här också.

Vad är dina förväntningar inför säsongen 2014?

-Målet inför säsongen är ju så klart att vinna hela serien där är det absolut inga konstigheter och sett till vår trupp så ska denna divisionen hem till Rosengård med all respekt till alla andra lag. Men det är lättare sagt än gjort så vi har fortfarande en del och bevisa och det ska vi göra ute på fältet!

Jag är en vinnare och det ska alla mina lagkamrater i omklädningsrummet också vara i oktober månad:)

Vi hälsar så klart Ali välkommen till FC Rosengård och önskar honom lycka till.

 

Text & bild: Stephan Lindstrand