Än lever gulddrömmen

Med fyra poäng bakom serieledarna Kopparbergs/Göteborg och med endast två matcher kvar att spela så kan vi inte mer än försöka vinna våra matcher mot Piteå kommande söndag och sedan avslutningsmatchen på Malmö IP mot Växjö och hoppas att vi får en hjälpande hand av Linköping redan på lördag.
Tyvärr hade vi några veckor i oktober där vi på fyra matcher endast samlade ihop tre poäng och eftersom vi var i serieledning och hade allt i egna händer, så känns det tufft att inse att resultaten inte gick vår väg under den perioden. Varför vi hamnade i den formsvackan måste vi självklart utvärdera när serien är slutspelad, men även om vi är besvikna så måste vi stå upp och leverera i de matcher som återstår. Vi måste ta med oss det positiva spel som vi visade upp i andra halvlek mot IK Uppsala, då vi äntligen fick utdelning på våra målchanser.
Söndagens gäster från Uppsala hade en förlust med sig i bagaget från vårt senaste möte, då vi vann med 1-9 och det var tydligt att de inte tänkte bjuda på samma målkalas när de kom till Malmö.
Med en säker målvakt och ett bra försvarsspel såg första halvlek ut som de senaste matcherna har gjort när lag gästat Malmö IP.  Ett stort bollinnehav för Rosengård, med några hel- och halvchanser, men utan att hemmalaget lyckades spräcka nollan och därför var det ett frustrerat lag som gick till halvtidsvila med 0-0 på anslagstavlan.
Caroline Seger och Jelena Cankovic började direkt i andra halvlek att driva upp bolltempot och alla väntade på att målet skulle komma. Det blev Anna Anvegård som genom en löpning tvingade fram en fällning och domaren tvekade inte på att peka på straffpunkten. Straffen satte Jelena Cankovic säkert i mål och 1-0 blev början på målen som kom att rulla in.
Mimmi Larsson nickade in 2-0 efter ett snyggt inlägg från Fiona Brown. Tyvärr fick IK Uppsala en bjudning från Rosengårds försvar och kunde göra 2-1, vilket gjorde att det blev lite spänning i matchen under några minuter, innan Anna Anvegård var på rätt plats och gör 3-1 när Sofie Svava lyfte in ett boll. Nathalie Björn drog ett vänsterskott som via stolpen ökade ledningen till 4-1 och Jelena Cankovic nickade in 5-1 efter ännu ett fint inlägg från Sofie Svava. Det kändes skönt att äntligen få betalt för den offensiva fotboll som Rosengård försöker spela och vi får hoppas att formen är tillbaka, för den kommer att behövas redan på söndag när resan går till Piteå, som alltid är en tuff motståndare och som har ett stort behov av poäng för att komma ur bottenstriden.
När det gäller spelarkritik från söndagens match, så var det än en gång Caroline Seger som tillsammans med Jelena Cankovic som bjöd på fin fotbollsunderhållning. Seger hade mycket spring i benen, och blir bara piggare och piggare, ju fler matcher hon spelar.
Viktig match på söndag då vi möter Piteå på bortaplan och det kan bli ett riktigt test för oss, eftersom guldstriden kan vara avgjord redan på lördagen om Kopparberg/Göteborg vinner sin svåra bortamatch mot Linköping. Men för Rosengård gäller det under alla omständigheter att vinna matchen för att säkra sin plats i Champions League 2021.
Så vi ser fram emot en ännu en spännande fotbollshelg.
Signerat
Erling Nilsson