Anam Imo matchhjälte med sina två mål

Anam Imo blev matchvinnare när hon starkt bidrog till att alla tre poängen stannade på Malmö IP när Eskilstuna United kom besök.
Redan i andra minuten slog Ebba Wieder en väl avvägd hörna som Imo elegant gick upp och nickade i mål. Publiken såg nu fram emot en ”en lugn promenad i parken” på lördagseftermiddagen, men Eskilstuna ville annorlunda och trots ett stort spelövertag så stod sig 1-0 till halvtid.
Rosengård fortsatta att ha kontroll i matchen och radade upp målchanser, och alla väntade på det förlösande målet, men så kom en misslyckad rensning och Eskilstuna kunde kvittera till 1-1. Målet kom som en chock och det speglade verkligen inte matchbilden. Tränare Eidevall valde att göra två byten, ut gick Kaneryd och Utland och in kom Brown och Mace. Hemmalaget fortsatta att skapa chanser utan att få utdelning.
Minuterna tickade iväg och alla var nog inställda på att matchen skulle sluta 1-1. Men i den 87:e minuten fick FCR en omställning och Mace kunde utnyttja sin snabbhet, löpte in bakom Eskilstunas backlinje och snyggt spelade in till Imo som med kyla styrde in 2-1 till glädje för alla 818 personer som var på Malmö IP.
En viktig vinst i den fortsatta kampen om SM-guld och det gav fortsatt serieledning med tre poäng.
Kul att se det nya, unga Rosengård med spelare som bland annat Ebba Wieder, Imo, Svava, som är klubbens framtid,  att ta för sig och visa att de vill vara startspelare redan mot LB07 på onsdag.
Minnesgoda läsare lär väl inte ha glömt den nesliga förlusten borta mot LB07 före sommaren? Förhoppningsvis är alla i FCR revanschsugna efter förlusten mot det andra malmölaget senast och någon underskattning kommer det inte att bli tal om.
Så kära läsare vi ses på onsdag 14/8 KL 19:00 på Malmö IP.
Välkomna, vi ser fram emot att ha er på plats.