Anders Grimbergs tankar inför säsongen

Nu är smekmånaden över för både mig och Almir som är nya i klubben. Det har varit en spännande start med många beslut att fatta och många spelare att bedöma på provträning. Som vanligt vid denna tiden så är det småskador som ”spökar” och även en och annan sjukdom som stör. Vi fick ganska tidigt ihop en trupp som vi är nöjda med. Vi har ändå någon lucka som vi kanske, kanske tar in en spelare till. Det ska i så fall vara något speciellt.
Tempot har varit högt på träningen och nyfikenheten hos spelarna är stor nu när dom ska spela i div 1. Klubben har fått behålla samtliga spelare som startade dom flesta matcherna 2016. Detta ser jag som en styrka. Det har sedan tillkommit bra nyförvärv som ska höja konkurrensen om speltid. I skrivande stund ska vår första träningsmatch spelas dagen efter. Vi möter ett av dom topp tippade lagen FC Kristianstad på hemmaplan. Jag tycker det är viktigt att man inte bara ser på prestationen utan också i träningsmatcher vinner sina matcher….Det är det som ger det bästa ”kvittot”.
Serien i år tycker jag känns som jämnare än någonsin. I mina ögon finns det flera lag som har styrkan och truppen att vara med i toppen. Vi kommer att starta serien genom att möta två nykomlingar dom två första omgångarna. Skövde hemma 15/4 och Karlskrona på bortaplan veckan därpå. Då vi själva också är nykomlingar så ska det bli extra intressant. Nu ska vi först spela träningsmatcher med vår trupp som jag tycker redan har skapat en skön stämning. Detta är såklart viktigt. Vår ”allt i allo” Bari och hans kompisar är också viktiga människor i och omkring laget.
Fotbollshälsningar
Anders Grimberg