Andra raka för FCR(Uppd)

Precis som förra årets möte mellan FC Rosengård och Berga så bjöds det inte på något riktigt skönspel och matchen slutade 1-0 även den här säsongen. Segermålet gjordes redan i den 13 minuten efter att Emmanuel Okine skjutit in 1-0 efter en hörna. Sedan bjöds det inte på så mycket mer, det var mycket ställningskrig runt mittplan och de chanser FC Rosengård fick gick utanför eller stoppades av Bergaförsvaret.
Men tre poäng är ändå tre poäng oavsett hur man tar dom så är det dom som ska summeras i slutet på säsongen och det kan vara lite av ett styrkebesked också att vinna matcher trots att man kanske inte spelar på topp. Nu har man vunnit mot både Hässleholm och Berga men det krävs att man höjer sig i allt om man vill kunna fortsätta plocka trepoängare.
Efter att den andra omgången är färdigspelad så ligger Karlskrona och Rosengård i topp med sex poäng, sedan kommer Kvarnby, Prespa Birlik och Asarum två poäng efter vilket är nästan samma tabelltopp som det tippades om i upptaktsträffen.
FC Rosengårds högerback Isak Strand summerar matchen så här:
”Det vi gör bra de första 20 minuterna är att vi är tajta i lagdelarna, spelar organiserat och tar inga onödiga risker. Sen tror jag vi blir lite trötta eftersom de är mycket fram och tillbaka och då kommer slarvet. Vi har ju ett relativt nytt lag så spelet kommer bara bli bättre och bättre, vi behöver bara lära känna varann lite bättre ute på plan.
Vi behöver även någon som kan hålla i bollen när det behövs, just nu känns det som vi stressar iväg det lite grann när vi egentligen kan spela oss igenom situationerna. Men även om det såg sådär ut på plan kändes det som vi hade bra kontroll på dem o släppte faktiskt inte till några målchanser mer än när Bill tappar bollen i andra halvlek.

Dessa vinsterna med udda mål är extremt viktiga speciellt eftersom det är i början av serien, då spelet inte sitter riktigt.”

Nu får killarna en vecka på sig att putsa på spelet innan man möter BW90 IF nästa söndag på bortaplan.
 


 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *