Angel Mukasa förlänger

20-åriga målvakten Angel Mukasa gjorde i onsdags Champions League-debut. Nu förlänger hon sitt kontrakt med FC Rosengård till och med 2025.

Som 16-åring flyttade Angel Mukasa från Stockholm och AIK till Malmö och FC Rosengård. Hon har tagit kliv genom klubbens U19- och division 1-lag och har de två senaste säsongerna varit en av tre målvakter i den allsvenska truppen. Under säsongen 2022 har det blivit fyra matcher i OBOS Damallsvenskan och en Champions League-debut samt frekventa läger med U23-landslaget.

– Angel är en målvakt som vi tror mycket på. Hon är mentalt stark, bra på fötterna och har bra ledaregenskaper. Hon utvecklas hela tiden och har potential att bli en riktig toppmålvakt. Vi är därför väldigt glada att hon stannar hos oss i FC Rosengård, säger sportchef Therese Sjögran.

– Det känns bra att ha förlängt med FC Rosengård där jag verkligen känner att jag utvecklas som både spelare och människa. Jag ser fram emot att få fortsätta växa tillsammans med klubben, säger Angel Mukasa.

De senaste inläggen: