Angel Mukasa – ny målvakt i Dam A

Det lönar sig att våga drömma. Under 2020 har Angel Mukasa haft lärlingskontrakt i Dam A och tar nu klivet upp till ett fullt kontrakt som ny A-lagsmålvakt. Resan i Rosengård har gått via U19 och Dam B. Hon beskriver sin tid i klubben som en givande resa fylld med nya upplevelser och häftiga matcher. Sportchef Therese Sjögran har följt 18-åringen noga under dessa år och anser nu att hon är redo för ett A-lagskontrakt.
Under tiden Angel varit hos oss har jag sett henne växa och utvecklas till att bli en målvakt för vårt A-lag. Hon har väldigt bra blick för spelet, är bra med fötterna och har även goda ledaregenskaper. Under 2020 tog hon ett extra stort kliv tillsammans med U19 och Dam B och är nu redo för att vara med i truppen på allvar. Vi hoppas att satsningen med Dam B ska göra att fler unga spelare kommer göra samma resa som Angel gjort, säger Sjögran.
2018 tog målvakten Mukasa klivet från AIK till FC Rosengårds U19. Hon beskriver det själv som en stor satsning i karriären som inneburit både utmaningar och möjligheter. Att som 16-åring byta stad och klara sig mestadels på egen hand har gjort att hon mognat snabbt. För Mukasa blev den största kontrasten att gå från att vara omgiven av familjen i Stockholm på sex personer till att bo själv i egen lägenhet. 2,5 år senare har hon skrivit kontrakt som målvakt i Dam A och är glad att hon vågade ta steget. Hon är tacksam för de som funnits vid hennes sida under tiden i FCR.
Mina tränare och lagkamrater i U19, Dam B och Dam A har lärt mig mycket om vad det innebär att vara en elitspelare och en bra ledare för sitt lag. De har stått vid min sida och trott mer på mig än vad jag själv gjort ibland. De betyder väldigt mycket, berättar Angel Mukasa.
Nu fortsätter hon sin resa inom FCR-familjen och har skrivit ett kontrakt på två år. Mukasa har haft en stark utveckling under sin tid i föreningen och vi är otroligt glada att hon stannar hos oss. Att bli en del av A-truppen var en dröm för Mukasa, men hon har fler drömmar på lager för framtiden:
Det känns fantastiskt att ha skrivit på. Jag har strävat efter detta sedan jag flyttade ner till Malmö. Det är en dröm som går i uppfyllelse, men det är inte slutet på min resa. Det är bara början.