Anja Mittag: "En sista gång på Malmö IP"

Om en vecka avslutar Anja Mittag sin karriär som spelare i FC Rosengård. Imorgon spelar hon sin sista match inför publiken på Malmö IP. Inför morgondagens match har hon hunnit representera FCR i 191 matcher och gjort imponerande 127 mål. Hon har vunnit två SM-guld och var en bidragande faktor till ytterligare ett guld åt klubben med åtta spelade matcher den säsongen. Hon har även vunnit två cup-guld. Anja Mittag är och kommer att förbli en viktig spelare i FCR:s historia.
 
Anja, imorgon är din sista hemmamatch i FCR-tröjan, hur känns det? 
Anja: När jag tänker på att det är min sista hemmamatch så känns det såklart sorgligt, samtidigt är det här ett beslut som jag har tagit och därför känns det rätt. Jag ser fram emot att spela inför Malmö-publiken och jag kommer att försöka njuta så mycket som det bara går, en sista gång på Malmö IP.
Du har vunnit två SM-guld och var med och bidrog i åtta matcher till ett tredje guld. Vilket mins du mest? 
Anja: Personligen minns jag SM-guldet 2014 mest. Det var ett år där vi presterade väldigt bra som lag och det var en säsong som jag minns var väldigt kul att spela.
Vad kommer du att sakna mest? 
Anja: Det jag kommer att sakna mest är att spela inför publiken på Malmö IP. Jag kommer även att sakna att gå till träningen samt den sammanhållningen i laget som gjorde att vi hade så kul både på och utanför plan.
Är det någon som har betytt extra mycket för dig under din tid i klubben? 
Anja: En person som betytt mycket för mig och som står ut lite extra är min tränare Jonas Eidevall. Han har en otrolig social kompetens samtidigt som han besitter stora fotbollskunskaper, vilket har betytt mycket för mig som person och som fotbollsspelare. Det här är något som jag tyvärr alltför sällan sett under min karriär i damfotbollen.
 
Imorgon tar vi emot Piteå IF klockan 19:00 på Malmö IP. Vi hoppas kunna se så många på plats för att tacka av den fantastiska spelare och person som Anja är.
Välkomna, vi ser fram emot att ha er på plats!