Vill du nätverka med andra
som brinner för hållbarhet?

FC Rosengård hälsar välkommen till den nionde upplagan av hållbarhets- och framtidskonferensen A Sustainable Tomorrow.

Torsdagen 15 september arrangerar A Sustainable Tomorrow sin årliga hållbarhets- och framtidskonferens. Även i år blir det ett digilogt evenemang med livesändning från olika digitala hubbar runt om i landet. En av dessa står FC Rosengård värd för – du har möjlighet att följa den live och utan kostnad på Nordisk Film Bio på Mobilia. 

Årets fokusområde är Halvvägs till 2030. Den 15 september 2015 samlades världens ledare i FN-skrapan i New York och klubbade igenom världens största och kanske viktigaste projekt: Att vi till år 2030 ska ha utrotat fattigdom, minskat ojämlikheter och löst klimatkrisen. Nu har vi nått halvlek i denna avgörande match och har fakta och upplevelser som kan mätas. Teorier har mött verkliga förutsättningar som nu ger bättre beslutsunderlag, samtidigt som tiden och resurserna minskat.

Fokus på höstens A Sustainable Tomorrow-konferens är att svara på de frågor som många brottas med i sitt arbete med Agenda 2030 genom att visa goda exempel från verkligheten. Huvudtalare är Gunhild Stordalen och Fredrik Reinfeldt. 

FC Rosengård har varit samarbetspartner till A Sustainable Tomorrow sedan 2017. Samma år utsågs även Football for Life by FC Rosengård till ”Årets Gränslösa Initiativ”. 

I samband med årets digiloga hållbarhetskonferens kommer vi även att berätta om vårt samarbete med Tim Bergling Foundation kopplat till förebyggande insatser runt psykisk hälsa. Du får ta del av hur vi jobbar med området inom våra sportsliga verksamheter, men även inom våra sociala verksamheter i Boost by FCR, Football for Life by FCR och i Hattrick by FCR. På plats finns även Jeanette Heilmann, Regionansvarig Syd, från Suicide Zero som berättar om hur vi samverkar för att även integrera våra spelares föräldrar i hur vi tillsammans kan skapa förutsättningar #ForABetterDay. Även Klas Bergling från Tim Bergling Foundation medverkar. 

Program

  • 08:15-08:45 Frukost- och välkomstmingel 
  • 08:45-09:00 Introduktion till dagen och FC Rosengårds verksamheter
  • 09:00 – 13:00 Digitalt konferensprogram 
  • 13:00 – 13:30  Lunch
  • 13:30-ca 14:15 Avslutande paneldiskussion tillsammans med bl a Klas Bergling från Tim Bergling Foundation, Jeanette Heilmann från Suicide Zero och från FC Rosengårds sportsliga och sociala verksamheter. 

Anmälan till A Sustainable Tomorrow 2022