Anna Anvegård presenterar sig direkt

Matchbilden mellan topplaget FC Rosengård och bottenlaget LB07 blev som förväntad. FC Rosengård tog tag i taktpinnen och skapade målchans efter målchans under första halvlek. Gästernas målvakt Chandra Bednar räddade sitt mål med tur och skicklighet och även med stor hjälp av stolpar och ribban. Detta gjorde att matchen fortfarande efter 45 minuter stod 0-0 och hemmapubliken var besvikna över att inte FCR lyckats spräcka nollan.
Andra halvlek startade som den första, med ett kompakt spelövertag från FCR men med ett LB07 som lyckades rädda några bra lägen från att resultera i mål. I den 52:a minuten fick FCR däremot ännu en hörna och på denna kunde Lise-Marie Utland nicka in välförtjänt 1-0.
Anna Anvegård, som blev spelklar under tisdagen, fick hoppa in när det var tjugo minuter kvar och visade direkt att hon kommit till Malmö för att prestera. I 84:e minuten var Anvegård inblandad i  en tilltrasslad situation i LB07s straffområde och bollen kom ut till Sofie Svava som med ett distinkt vänsterskott punkterade matchen till 2-0. Sedan skulle även nyförvärvet från Växjö få visa varför hon är värvad till FCR, genom att i slutminuten göra 3-0 på nick och då hade klockan tickat upp till nittio minuter.
Slutresultatet 3-0 var i underkant och med mer skärpa i avsluten borde siffrorna  runnit iväg ordentligt.
Denna typ av matcher där alla bara förväntar sig att ett lag ska vinna och man pratar om hur stora segersiffrorna ska bli är alltid svåra att spela. Med tanke på att LB07 endast har vunnit en match så långt i serien och det var mot FCR, så var hemmalaget väldigt revanschsugna och detta visade man tydligt under hela matchen.
Samtliga spelare gjorde bra insatser, med plus för Caroline Seger som gjorde sin bästa match efter VM och Jelena Cankovic (som fick pris som planens bäste spelare) som båda såg till att hemmalaget dominerade på mittfältet och på så sätt grundlade segern och fortsatt serieledning.
Under gårdagskvällen spelade samtliga lag i serien och det var en stor överraskning att Linköping förlorade mot jumbon Kungsbacka på bortaplan, Vittsjö fortsätter att jaga i topp genom att knipa en poäng mot Piteå borta och i övrigt var det väntade resultat. Spänningen fortsätter och ska man vara kvar bland topp två så har man inte råd att tappa många poäng i de återstående nio omgångarna.
Nästa match är på tisdag och då mot Växjö DFF på bortaplan. Ett Växjö som igår gjorde en jämn match borta mot Kristianstads, även om det blev förlust med 3-1.