Ännu en tre-poängare för serieledande Rosengård

Senast FC Rosengård mötte Asarum vann man med 3-1 efter att ha dominerat hela matchen. Returen uppe i Asarum blev inte lika enkel. Man mötte ett taggat hemmalag som ville bryta sin dystra svit med fyra raka förluster. FC Rosengård hade å andra sidan fem raka seriesegrar med sig som fört laget upp i serieledning. Matchen stod helt enkelt mellan ett lag som ville bryta en negativ trend och ett lag som ville bibehålla formen och fortsätta på den inslagna vägen.

Det blev en match med mycket kamp och förmodligen en del nerver inblandade också redan från start. Trots det gick bara sju minuter innan FC Rosengård tilldömdes en straff, efter att Ismael Hussein blivit fälld i straffområdet. Simon Ingheden gjorde inget misstag utan satte 0-1 till FC Rosengård. Tolv minuter senare kvitterade Asarum till 1-1, men repliken kom i princip omgående när Ismael Hussein sköt in 1-2 till FC Rosengård. Tyvärr var Asarum lika snabba på att svara och kvitterade till 2-2 bara ett par minuter senare, vilket även blev halvtidsresultatet.

Även om det var en jämn match så vägde den nog lite över till FC Rosengårds favör då man hade lite mer boll och de hetare chanserna under matchen. Asarum spelade betydligt bättre än man gjorde senast nere i Malmö och var absolut inte ofarliga när de fick sina chanser. FC Rosengård drog till slut det längsta strået när Simon Ingheden sköt in 2-3 i den 64 matchminuten och fastställde slutresultatet.

Segern var FC Rosengårds sjätte raka i serien och man behåller serieledningen med 26 inspelade poäng. Tyvärr haltar serien en aning och tabelltvåan ligger bara en poäng efter Rosengård men med två matcher mindre spelade. Nu tog FC Rosengård en riktig arbetsseger mot Asarum och det kommer förmodligen att bli ett par liknande matchbilder under de återstående matcherna. Det kommer att kräva en hel del hårt jobb kombinerat med stark vilja för att lösa.

I förra matchen mot Asarum dominerade ni från början till slut. Blev du överraskad över att det blev en så pass jämn match?

– Vi visste att Asarum var ett bra lag med några riktigt bra spelare och att de skulle vara väldigt taggade på att vinna denna match. Så jag ska väl inte säga att jag blev överraskad, men jag måste medge att Asarum gör en mycket  bra match idag och sist så var vi några klasser bättre. Sett till två matcher så har vi gjort sex mål och tagit sex poäng mot dem och det är jag väldigt nöjd med, berättar tränare Marco Whittle.

FC Rosengård kanske inte spelade helt på topp idag. Förra matchen kombinerade ni kvalitet och vilja, men idag kanske det var mest vilja?

– Ser vi till prestationen i sin helhet så är jag rätt nöjd med dagens match, våra toppar är riktigt bra. Man måste se till helheten. Vår vecka har inte varit optimal pga olika omständigheter samt en tuff match mot TFF på en väldigt tung gräsmatta efter mycket regn. Trots det gör vi våra mål på det sättet vi visste vi kunde hota dem på. Efter 2-3 målet kontrollerar vi resten av matchen och skulle till och med kunna göra något mål till. Våra dalar däremot måste vi analysera och försöka utveckla inför nästa match, men som du säger så syntes kanske viljan mer idag. Jag kan dock garantera dig att detta laget har en stor vilja i alla matcher, vår interna kravbild är väldigt hög.

Ni tog sjätte raka seriesegern. Finns det någon risk att man kanske börjar underskatta motståndet?

– Nej, verkligen inte. Vi är medvetna att det finns alldeles för många där ute som vill se oss förlora, så vi kommer inte underskatta någon.

Hur viktig var dagens seger sett till hur matchen utvecklade sig?

– Det var jätteviktigt. Allt kändes väldigt bra redan på uppvärmningen och i sista snacket innan vi stegade ut för match. Plötsligt fick vi veta att matchen inte skulle starta på utsatt tid. Sedan var det några minuter av ovisshet som ledde till att fokus på matchen försvann. Trots att vi gjorde allt vi kunde för att hitta rätt fokus när vi fick den nya starttiden så kan jag ärligt säga att det var nog inte alla som lyckades hitta tillbaka direkt. Vi är väldigt glada för vinsten, men framför allt för att linjemannen tillfrisknade och kunde komma på benen igen.

Finns det överhuvudtaget något som kan sätta käppar i hjulet för FC Rosengård just nu?

– Vi har fjorton matcher kvar och fyra av dessa är dubbelmöten. Så ja, det finns många tillfällen för att någon eller något ska kunna sätta käppar i hjulet, om man vill kalla det så. Vi jobbar med prestationer och vi har fjorton tillfällen att göra bra prestationer på. Det är vår utmaning och det är enbart det vi kan påverka, inte det andra.

Hur ser du på att serien haltar som den gör?

– Det är rätt kul ändå. Inget som hör till det vanliga men det har sin lilla charm, avslutar Marco Whittle.

Nästa match för FC Rosengårds del är borta mot Nosaby. Matchen spelas på onsdag med start klockan 18:30.

De senaste inläggen: