Ännu ett Malmöderby väntar i division 2

På onsdag kväll är det dags för returmötet mellan FC Rosengård och BK Olympic. Matchen spelas på Rosengårds IP med avspark klockan 19.00. Lagen möttes för bara två veckor sedan men eftersom man spelar en dubbelserie, fast på kortare tid, har man lagt matcher mellan lag med geografisk närhet mitt i veckorna. Så med första matchen i färskt minne ser vi nu fram emot ett hett returmöte.

BK Olympic har inför onsdagens match tappat en serieledning de haft under några veckor och halkat ner till en fjärdeplats, efter en förlust i helgen mot Kristianstad FC. I och med förlusten ligger de bara tre poäng före FC Rosengård som just nu ligger på nionde plats i tabellen.

FC Rosengård har vunnit sina två senaste matcher och det är framförallt sättet man gjort det på som imponerar. Man krigar på i både offensiven och defensiven samtidigt som man vårdar bollen, och med facit i hand så är det nyckeln till segrarna. Sedan hjälper det ju om man gör mål, men så länge spelet är så stabilt lär målen komma oavsett. Med två segrar i ryggen inför derbyt kan man anta att självförtroendet är på topp men FC Rosengårds tränare Marco Whittle håller inte riktigt med och berättar:

– De här vinsterna har självklart varit väldigt bra. De har gett oss en positiv känsla i att äntligen få betalt för våra prestationer, även om jag inte sett något bristande självförtroende hos detta laget.

Senaste mötet på Lindängen slutade 1-1 efter en sen kvittering av Olympic, men enligt många var det inte helt rättvist sett till matchbilden. FC Rosengård tog initiativet direkt, tog ledningen i andra halvlek och fortsatte sedan att jobba för att avgöra matchen. Ett par bra chanser skapades, där man kanske skulle gjort minst ett mål, men istället kunde Olympic rädda en poäng genom ett kvitteringsmål i slutet av matchen. Matchen innehöll allt man kan önska i ett derby. Det var tuffa men schyssta närkamper, fina spelkombinationer och mycket känslor. Matchen på onsdag lär inte bli annorlunda.

Marco Whittle vet vad som väntar och konstaterar:

– Det kommer att bli en tuff drabbning mellan två lag som har olika fotbollsfilosofier, men som båda vill vinna.

Senast lagen möttes tappade som sagt FC Rosengård poäng, trots ett stort spelövertag. Kan man säga att detta är en chans till revansch?

 – Vi ska försöka förbättra prestationen från vår senaste drabbning, men revanschera oss? Nej. Vi vet vad vi gjorde där och vi vet vad vi inte gjorde, så det finns inget att söka revansch över.

Hur viktigt är det att vinna ett derby?

– Det är lika viktigt som att vinna alla andra matcher.

Till sist, vad kommer att bli nyckeln till tre poäng mot Olympic?

– Fokus och mod, avslutar Marco.

De senaste inläggen: