Äntligen drar det igång igen!

Efter drygt en månads uppehåll så startar Division 2 VG för FC Rosengård igen när man möter Hittarps IK på bortaplan imorgon klockan 19.00.
Inför omstarten så ligger FC Rosengård på femteplatsen i tabellen åtta poäng efter Ängelholm och Olympic men med en match mindre spelad. Så egentligen så är förutsättningarna rätt enkla, det är egentligen bara en seger som räknas om man vill haka på och sätta press på lagen i toppen samtidigt som det är viktigt att få en bra start på hösten och få lite vind i seglen igen med en seger, framförallt då man hade en tung avslutning på våren.
Inför hösten så har det blivit ett par förändringar i FC Rosengårds trupp. Giovanni Gloria och Gustav Jönsson har lämnat och klubben önskar dem lycka till. Sedan så har mittbacken Emir Osmanovski och yttermittfältaren Yassin Al Harrab från Prespa Birlik respektive Malmö FF anslutit och vi hälsar så klart dem välkomna till FC Rosengård.
Hittarps IK ligger inför matchen imorgon på åttondeplats i tabellen med fyra vinster, sju oavgjorda och fyra förluster. Det är ett lag som spelar en fysisk fotboll samtidigt som man försvarar sig bra vilket man gjorde så bra senast lagen möttes att det gav dem tre poäng på Rosengårds IP. Efter förlusten i våras så beskrev FC Rosengårds Dardan Burrniku matchen så här:
”Jag tyckte det var en svår och väldigt svänging match men i helhet så tycker jag att vi var bättre även fast vi inte fick någon poäng med oss. Det var lite mycket tjong i slutet av matchen som inte var bra men annars så tycker jag att vi kommer in i andra halvlek och och gör 1-1 och har dem under press. Kort därefter så får Hittarp en jättebillig straff . Men så är fotboll, ibland har du stolpe in och ibland stolpe ut. Sedan så tycker jag inte att dom skapar så mycket men de ska ha en stor eloge som gör en bra match som lag.”
Om FC Rosengård ska få med sig tre poäng hem till Malmö så kommer det att krävas att man jobbar precis lika hårt som i förra matchen och visa upp det spel och den viljan som gav utdelning i form av trepoängare under våren. Det finns ingen anledning att tro att matchbilden imorgon kommer att skilja sig nämnvärt från hur Dardan beskrev matchen i våras så gör man bara jobbet så finns det goda chanser till att man får det resultat man önskar. Nu har FC Rosengård en del skador och en avstängning inför matchen i morgon men det innebär bara att de som ersätter har, eller tar, chansen att göra Mladens jobb lite svårare när laget ska tas ut framöver.
Nu kör vi!!