Äntligen seriepremiär!

I skrivande stund är det bara timmar kvar innan domaren blåser igång säsongen 2021 och matchen mellan FC Rosengård och Eslövs BK. På grund av restriktionerna så blir även säsongen 2021 annorlunda jämfört med en normal säsong. Det visar sig främst genom att det blir ett tätt matchande för att lagen ska hinna mötas på både hemmaplan och bortaplan.

Nytt för den här säsongen är att man kommer att spela i Division 2 Södra Götaland där man bland annat stöter på lag som Karlskrona, Kristianstad och seriefavoriten Berga. Det kommer i vanlig ordning att bjudas på ett par heta Malmöderbyn mot Olympic och Prespa Birlik som alltid inneburit bra fotbollsmatcher. Sedan kommer det dessutom att spelas ett riktigt Rosengårdsderby, då FBK Balkan tagit klivet upp i Division 2.

På grund av restriktionerna har det inte gått att anordna någon träningsmatch inför seriepremiären och det har givetvis påverkat förberedelserna. FC Rosengårds tränare Marco Whittle berättar:

– Träningsmatcher är överskattade. Nej men skämt åsido – självklart har det påverkat en del, framför allt suget att spela matcher har varit något som spelarna har fått jobba mycket med. Det svåraste har varit ovissheten, det har gjort att man hela tiden fått ändra fokus på var man ska ligga i planeringen. Men den här ovissheten har ju drabbat oss alla, från Division 2 och neråt. Sedan har det här med att inte få använda omklädningsrum påverkat oss alla jättemycket.

I premiären på lördag så tar man emot Eslövs BK på Rosengårds IP och senast lagen möttes 2020 så slutade matchen oavgjort, 1- 1. FC Rosengård tog ledningen i början av matchen och Eslöv kvitterade i slutet av matchen och det är ett lag som aldrig slutar att kämpa vilket man får se upp med i premiären.

På lördag är det även debut i tävlingssammanhang för FC Rosengårds nya tränarkvartett och Marco Whittle berättar att han inte har några direkta funderingar kring debuten men att det känns roligt att representera FC Rosengårds tränarstab 2021.

Så, hur är läget i truppen?

– Läget är bra tack, det är många spelsugna spelare.

Hur känns det inför seriestarten?

– Det är en skön känsla. Efter ett par månader utan matcher så är det nu dags att få spela seriematch på Rosengård IP.

Vad kan vi förvänta av oss premiären?

– Antagligen allt som en premiär kan bjuda på och lite till.

Hur viktigt är det med en bra start på seriespelet?

– Vi ser hela säsongen som väldigt viktig men självklart så är en bra start något man hoppas på. Men vi ska ha en hel bra säsong.

Hur bra koll har ni på Eslöv?

– Dom spelar i rött/svart och ligger en bit utanför Lund. Nej men vi försöker inte lämna något åt slumpen så lite koll har vi.

Vad kommer att avgöra matchen på lördag?

– Det laget som får igenom sin matchplan bäst kommer att avgöra på lördag.

Matchen mellan FC Rosengård och Eslövs BK spelas på Rosengårds IP nu på lördag den 5:e juni med start klockan 16:00. På grund av gällande restriktioner så är det ett begränsat antal åskådare som kommer att få tillträde till arenan så kom i god tid.

De senaste inläggen: