Äntligen seriestart

I morgon är det äntligen dags för seriepremiär efter att man återigen kämpat sig igenom världens längsta försäsong. Men nu har det inte precis varit dötid utan man har använt tiden på bästa möjliga sätt så man kommer så förberedda som möjligt till avspark. Givetvis har man tränat men man har även gjort en del fystester som visar på att laget har höjt sig med cirka 10 – 15% jämfört med förra säsongen. Så det kommer att vara ett bättre tränat FC Rosengård den här säsongen än den förra enligt fysteamet. Sedan har man jobbat stenhårt på att få hit de spelarna som man ville ha till årets trupp med allt vad det innebär i fråga om att spela ihop laget och skapa en lagkänsla. Sedan har det så klart spelats en del träningsmatcher också där man gjort riktigt bra insatser som till exempel mot Lunds BK och i genrepet mot Höllviken som båda är Division 1 klubbar. Sedan gjorde man ett par mindre bra insatser som till exempel mot Kvarnby och Eskilsminne men trots det så ser det bra ut på det stora hela. Formen inför premiären är bra om man ser till resultaten från träningsmatcherna där man vunnit de tre senaste och gjort det på ett övertygande sätt. Först slog man Torn med 2-0, sedan slog man AFK Linköping (Div 2) med 4-1 efter underläge med 0-1 och nu senast så slog man FC Höllviken med 1-0 efter en riktigt bra laginsats.
Så här dan före dan så har FC Rosengård i princip alla spelare tillgängliga för spel så Hasse & Gezim lär få fundera lite över morgondagens startelva, men det faller å andra sidan under kategorin ”angenäma problem”. Konkurrensen om en plats i startelvan har dessutom inte minskat under veckan eftersom laget haft bra träningar under veckan där man gått in med bra fokus och intensitet. Morgondagens motstånd; IFK Hässleholm är nya i årets Södertvåa efter att man vann Division 3 förra säsongen med en poäng före Osby. IFK Hässleholm har blandat och gett under sin försäsong då man förlorat mot bland andra BK Olympic, Kristianstads FF och Mjällbys U- 19. Sedan har man vunnit mot Hanaskog och Laholm men så här inför en premiär går det inte att dra några egentliga slutsatser då de enligt uppgifter haft problem med skador och fått in en del nya spelare. Sen ska man aldrig underskatta motivation, IFK är nyuppflyttade och spelar seriepremiär på hemmaplan så det är klart att dom vill visa upp sig för hemmapubliken och få en bra start på serien.
För FC Rosengårds del gäller det att man inte underskattar motståndet imorgon då redan nämnda motivation hos motståndarna kan ställa till det och i värsta fall förstöra en eftermiddag. Men bibehåller FC Rosengård den inställning och fokus man haft under försäsongen så finns det en bra chans att man får åka hem till Malmö med tre viktiga poäng i bagageluckan. Nu tror jag i och för sig inte att man kommer att underskatta motståndet då det helt enkelt inte finns någon lätt motståndare i Division 2, IFK Hässleholm spelar ju i Division 2 av en anledning.
Nu kör vi!
FC Rosengårds Träningsmatcher:
Högaborgs BK – FC Rosengård 0-2
Kvarnby IK – FC Rosengård 2-1
FC Rosengård – Lunds BK 2-0
FC Rosengård –Husie IF 2-1
Eskilsminne – FC Rosengård 3-0
FC Rosengård – Torns IF 2-0
FC Rosengård – AFK Linköping 4-1
FC Rosengård – FC Höllviken 1-0
Nyförvärv:
Bill Halvorsen (Landskrona Bois), Omid Nazari (Ängelholms FF), Boris Bjelkanovic (Kroatien), Sam Nyman (Kvarnby IK), Chris Ajakpoloho (Prespa Birlik), Simon Ståhl (Åkarps IF), Max Forslund (Trelleborgs FF U), Philip Wikström (LB07), Sami Güngör (Lunds BK), Milos Jevdevic (Serbien), Christopher Musonda (Lunds SK), Albert ”Lawrence” Owusu- Ansah (Ghana), Noah ”Zico” Asamoah (Ghana),

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *