Årets första trepoängare

FCR kryssade mot Karlskrona och vann mot Nike

På grund av tekniska problem så har det varit inte varit möjligt att uppdatera hemsidan på en veckas tid och det har hänt en del sedan sist.

Hemmapremiären spelades förra lördagen mot FK Karlskrona som inför mötet hade nämnt FCR som en av de tippade topplagen i årets Division 2 SG, med det i bagaget så kunde man kanske ana att dom skulle vara nöjda med att åka hem med en poäng. I den första halvleken så hade FC Rosengård flera bra lägen att sätta dit ett ledningsmål men man fick hela tiden se upp för Karlskronas snabba omställningar som var farliga. Trots det så slutade halveken oavgjort och tyvärr så har man blivit så garvad att man vet att ju fler chanser ett lag bränner desto större är chansen att motståndarna gör mål istället. Så blev det också i slutet av den andra halvleken så tog Karlskrona ledningen efter cirka sjuttiofem spelade minuter och det var kanske inte helt oförtjänt då den andra halvleken var betydligt jämnare än den första. Rosengård svarade med att trycka upp laget och försöka få till en utjämning men samtidigt så var man tvungen att se upp med Karlskronas kontringar. Som tur var så lyckades man att få till kvitteringen då Granit sköt in bollen men närmare tre poäng än så kom man inte och det är bara att konstatera att FC Rosengård förlorade två poäng medan Karlskrona vann en poäng.

Om det nu kommer att bli en så jämn serie som de flesta förutspår så måste man vinna sina hemmamatcher om man ska vara med och kriga i toppen och med det sagt så var hemmapremiären lite av en plump i protokollet.

I nästa match så väntade GIF Nike i en tuff bortamatch, förra säsongen så blev det en seger var till lagen efter att man tagit varsin seger på bortaplan. Det är Nike som sånär får en drömstart då man får en ribbträff redan i den andra minuten men istället så håller sig FC Rosengårds Guri Baqaj framme på en misslyckad bakåtpassning i den sjätte minuten och sätter 0-1. Halvleken slutar med ledning för FCR, Nike hade en stolpträff i slutet av halvleken men kom inte närmare. I den andra halvleken så pressade Nike ett hårt arbetande FC Rosengård i sina försök att få till en kvittering men man kom inte till så många riktiga chanser och matchen slutar 0-1 till FC Rosengård som därmed tagit säsongens första trepoängare. Jag har skrivit om det innan; hårt arbete gör att man förtjänar att få marginalerna på sin sida och så var det i matchen mot Nike.

Tyvärr så hade segern ett pris då ytterligare två namn kunde läggas till FC Rosengårds redan långa lista över skadade spelare så det kommer att bli intressant att se hur Agim kommer att formera laget i helgens hemmamatch mot Lindsdals IF men mer om det senare.

Text & Bild: Stephan Lindstrand