Årets sista hemmamatch för herrarna

På lördag är det dags för årets sista hemmamatch (näst sista seriematchen) när FC Rosengård tar emot Hässleholms IF. Senast lagen möttes var i september uppe i Hässleholm och då slutade matchen 1- 1 efter att Ismail Hussein kvitterat på straff för FC Rosengård.

Förutsättningarna inför matchen är hyfsat enkla; för att ha en chans att vinna serien så är FC Rosengård tvungna att vinna för att knapra in på serieledarnas försprång på fyra poäng. Hässleholm ligger sex poäng från förstaplatsen och även om det ser tufft ut så finns det fortfarande en matematisk chans för dem att hinna ikapp och låta deras bättre målskillnad avgöra. Det blir helt enkelt en match mellan två lag som behöver vinna för att ha en chans att ta hem serien…

Hässleholms IF ligger inför helgens match på fjärde plats i tabellen med 45 inspelade poäng och har nu smugit sig med i toppen. Det är ett bra lag som förtjänar sin ligaplacering. Gästerna kommer närmast från en derbyseger med 2-1 mot IFK Hässleholm. Dessförinnan blev det ett kryss mot Nosaby, 3-3, och en vinst mot Balkan med 4-0, så det är ett lag i medvind som kommer till Rosengårds IP.

FC Rosengård ligger inför helgens match på en andraplats i tabellen med fyra poäng upp till serieledande Olympic. Avståndet kan kännas stort med bara två matcher kvar, men så länge det finns en chans är man skyldiga sig själva att köra vidare och tro på det. Det har man också visat genom sju matcher utan förlust, så det kommer att krävas en hel del om Hässleholm ska få med sig poäng på lördag. Rosengård har dock inte spelat match sedan den 6/11, då man tog revansch på Karlskrona med 1-0 efter att Philip Cascalheira avgjort med fem minuter kvar att spela. Nu har troligen inte matchpausen varit helt ovälkommen då man fått en chans att ladda om inför de två extremt viktiga omgångarna där serien kommer att avgöras.

FC Rosengårds tränare Marco Whittle håller med och berättar:
– Vi kommer från en spelfri helg och det har märkts på killarna att de är spelsugna. Vi har haft två intensiva träningsveckor och efter en så lång serie skulle man kunna tro att killarna skulle vara trötta, slitna och omotiverade. Men nej, det har varit full fart och kamp om varje boll. Nu har vi två matcher kvar och vi är medvetna om vad vi behöver göra för att nå ett av våra delmål.

Man vet om förutsättningarna och vad som kommer att krävas, men oavsett tabelläge så både förtjänar man och är skyldiga sig själva en bra avslutning på säsongen. Det jobbet inleds på lördag klockan 14:00 på Rosengårds IP.
Välkomna!

De senaste inläggen: