Athinna Persson Lundgren lånas ut till Örebro

Försvararen Athinna Persson Lundgren lånas ut till KIF Örebro fram till sommaruppehållet. 19-åringen har redan varit med och vunnit två SM-guld med FC Rosengård men kommer under våren satsa på att få ännu mer speltid i fjolårets tabellnia Örebro.

Som 11-åring kom Athinna Persson Lundgren till FC Rosengård från sin moderklubb Husie IF. Hon har haft en stark utvecklingskurva och tog steget upp till A-lagstruppen redan som 17-åring. Hon gjorde debut i OBOS Damallsvenskan 2021 och hade ett starkt år 2022 med 13 allsvenska matcher, sitt första allsvenska mål och spel mot Barcelona, Bayern München och Benfica i Champions League. Hon var dessutom lagkapten när F19-landslaget tog sig till semifinal i EM.

Nu väntar nästa steg i utvecklingen – att ta en ännu större roll på planen. FC Rosengård är överens med KIF Örebro om en utlåning som sträcker sig fram till sommaruppehållet.

– Beslutet att låna ut Athinna är ömsesidigt och allt handlar om att Athinna ska ta nästa steg i sin utveckling. Det steget är kontinuerlig speltid och det kommer hon få i större utsträckning i Örebro. Dialogen med Örebro har varit bra och de behöver en mittback som Athinna, så detta blir en win-win för alla parter, säger sportchef Therese Sjögran.

– Athinna har varit hos oss sen hon var 11 år och är viktig spelare för klubben, både på och utanför planen. Utlåningen är satt fram till sommaren och vi kommer utvärdera utveckligen tillsammans under tiden, avslutar Sjögran.

De senaste inläggen: