Athinna P. Lundgren skriver på för ett nionde år i FCR

Athinna Persson Lundgren har spelat i FC Rosengård sedan hon var 11 år gammal. 2021 har varit ett bra år för den unga talangen, född 2003, med allsvensk debut, guldfirande och en stor roll i sitt ungdomslandslag. Nu skriver hon nytt kontrakt för ytterligare två år i FC Rosengård.

Hösten 2014 tog Athinna Persson Lundgren steget från Husie IF till FC Rosengård, bara 11 år gammal. Den talangfulla försvararen har utvecklats genom åren i klubbens ungdomsverksamhet och förra året tog hon steget upp till den allsvenska truppen. Nu är ett nytt kontrakt påskrivet, det blir ett åttonde och ett nionde år i FC Rosengård för Persson Lundgren.

– Det är väldigt roligt att Athinna stannar hos oss i FC Rosengård. Hon är en stor talang som vi tror mycket på. Jag hoppas att hon kan ta ytterligare kliv i klubben under 2022, säger Therese Sjögran.

Sedan 2019 har Persson Lundgren spelat i F03-landslaget och under året som gått har hon varit given som en av lagkaptenerna. Den allsvenska debuten kom i år när Djurgården gästade Malmö IP i maj månad. Att skriva på för ytterligare två år i klubben känns helt rätt för 18-åringen som värdesätter möjligheten att fortsätta utvecklas i FC Rosengård.

– Jag är otroligt glad över att ha förlängt med Rosengård. Jag ser fram emot nya utmaningar och att få utvecklas ännu mer i Sveriges bästa klubbmiljö, säger Athinna Persson Lundgren.

De senaste inläggen: