Behrang Miri blir ambassadör för FC Rosengård

Igår höll vi presskonferens på Malmö IP och presenterade Behrang Miri som ny ambassadör för FC Rosengård.
Malmöprofilen Behrang Miri har många strängar på sin lyra. Han är känd bland annat som rappare, programledare, skådespelare, debattör, pedagog och konferencier.
Samarbetet med FC Rosengård inleddes på Behrangs eget initiativ. Hans dotter spelar i ett av FCR’s flicklag och Behrang blev väldigt imponerade av sättet som hans dotter blev bemött på av tränarna, klubbens seriositet och även våra olika sociala projekt. Han tog därför kontakt med vår vd Amir för att erbjuda sig att ställa upp och hjälpa till i föreningen. Behrang och Amir träffades och man kom snabbt fram till att det hade varit spännande att inleda ett samarbete, vilket resulterade i att Behrang nu blir ambassadör för FC Rosengård.
Som ambassadör kommer han att jobba med sociala projekt och föreläsningar, med fokus på inkludering. Har har ett brett kontaktnät i Malmö och brinner för att jobba för jämställdhet och mot diskriminering. Behrang är även ambassadör för BRIS och kommer ha stor nytta av sin erfarenhet därifrån för att jobba aktivt tillsammans med FCR med allt ifrån marknadsföring, till att skapa nya kontakter och plattformar, för att göra FCR mer attraktiva på marknaden.
– Jag har länge sett stoltheten som finns i FC Rosengård och hur fantastiskt man jobbar med barn, ungdomar och elitspelare, säger Behrang. Man verkligen ser hur dom gör allt i verksamheten med hjärta och passion. Det är därför jag vill jobba tillsammans med FCR. Jag ser fotbollen som ett internationellt språk, ett verktyg för social rättvisa.
– Jag hade själv tidigt drömmar om att bli fotbollsproffs, men fick ganska snabbt inse att jag helt enkelt suger på att spela fotboll. Ville jag bli något, fick jag helt enkelt satsa på musiken istället, säger Behrang och garvar. Vi kommer faktiskt även att satsa på ett musikaliskt samarbete! Det finns planer på att ta fram en egen FCR-låt, som kan spelas innan matcherna och för att peppa spelarna i alla klubbens lag. Det ska vara en låt som verkligen passar FC Rosengård, som ska kännas äkta och spegla både klubben och Malmö.
– Jag brinner för det här! Jag ställer till 100% upp som ambassadör, som ett tack för allt föreningen gör för alla barn och ungdomar i Malmö, kärlekens stad.
Vi hälsar Behrang varmt välkommen till FC Rosengård och ser fram emot en spännande framtid tillsammans.