Björn matchvinnare för FC Rosengård

Då steppade Björn fram och avgjorde med sitt första allsvenska mål.
Matchen blev som väntat när två välorganiserade och taktiska lag möts.
Väldigt få målchanser och det var först i mitten av andra halvlek som Ayinde i Eskilstuna fick en chansen efter ett inlägg, men avslutet tog i ribbans underkant och sedan rensades bollen bort på mållinjen. Där hade Rosengård tur, men ett bra lag har alltid turen på sin sida.
Några minuter senare missade domaren årets solklaraste hands och Rosengård gick miste om en solklar straff. Domaren Laura Rapp valde att fria och hon var nog den enda av 1 250 personer på Tunavallen som inte såg att det var straff.
Men avgörandet kom dock i 90:e minuten då Nathalie Björn fick chansen på en dålig utboxning från målvakten och kunde dunka in 0-1 och rättvisa skipades. Björn gjorde sitt första mål för Sverige förra veckan mot Österrike och vi får hoppas att målformen fortsätter under våren.
Eskilstuna har ett bra lag på gång och kommer inte att bli lätta att besegra på Tunavallen. Därför var det starkt av Rosengård att åka tillbaka till Malmö med tre poäng, även om Rosengård som vanligt hade stort spelövertag. Segern var rättvis.
Ingen spelare stack ut, utan det var en laginsats,  men det är alltid viktigt att Zecira håller nollan och så var det kul att se Hanna Bennison göra 70 minuter från start och hon tog verkligen för sig och visade att hon tänker vara med och konkurrera med en startplats i laget.
Nu väntar en tidig toppmatch på Påskdagen kl 16:00 mot Kristianstad DFF… Ett lag som många tippar ska stå som seriesegrare när OBOS Damallsvenskan har spelat färdigt i höst… KDFF visade i premiären mot LB07 att de tänker leva upp till de förväntningar som experter har på dem, genom en storseger med 5-1.
Därför bör fotbollsintresserade Malmöbor boka in matchen på söndag, då det garanteras en fotbollsgodbit.
Vi ses på söndag!