Boost by FC Rosengård firar 10 år

3 000 Malmöbor har fått arbete eller har börjat studera – tack vare Boost by FC Rosengård som fyller tio år i år.
För tio år sedan slog Boost by FC Rosengård upp sina dörrar på Lantmannagatan i Malmö. Sedan dess har tusentals individer i utanförskap fått stöd på olika sätt och så många som 3 000 arbetssökande i Malmöregionen har fått ett arbete eller har börjat studera genom någon av Boost by FC Rosengårds insatser.

Boost by FC Rosengård är ett lysande exempel på hur fotbollsklubben FC Rosengård har blivit en framgångsrik samhällsaktör som starkt bidrar till ett mer inkluderande och hållbart samhälle. Genom att nyttja styrkorna med att vara just en fotbollsklubb; nätverket, flexibiliteten, innovationskraften och det interna engagemanget såväl som de externa kontakterna och deras engagemang så bidrar Boost by FC Rosengård till att Malmös unga ska våga tro på sig själva och på sina drömmar om framtiden.

Resultaten talar för sig själva. Sedan verksamheten 2011 bytte namn från MABI till Boost by FC Rosengård har minst en ung vuxen varje vardag fått ett jobb eller valt att studera vidare efter att ha varit med i en insats hos Boost by FC Rosengård. Genom att arbeta individanpassat och heltäckande, i nära samverkan med både offentlig sektor och det privata näringslivet, är Boost by FC Rosengård idag en självklar och viktig del i stödsystemet för unga vuxna i hela Malmöregionen. FC Rosengård har genom denna verksamhet också banat väg för flera andra fotbollsklubbar runt om i Sverige att följa efter i samma fotspår.

– Jag tänker ofta på att vi gör skillnad i våra deltagares liv. Inte bara de som har fått ett arbete eller börjat studera, utan på den skillnad vi gör för alla de som vi på Boost hjälper att hitta motivation, att må bättre, att få verktyg och nycklar för att ta hand om sig själv. Så att de kan nå sina drömmar, om inte nu så längre fram i livet. Dessa framgångar är svårare att mäta men lika viktiga, säger Ann Sigvant, Verksamhetschef på Boost by FC Rosengård.

– FC Rosengård är en unik fotbollsklubb och Boost by FC Rosengård är en unik verksamhet. Allt vi gör, både på och utanför fotbollsplanen genomsyras av vår övertygelse om att stå upp för allas lika värde och ett inkluderat samhälle. Boost by FC Rosengårds mångåriga arbete har resulterat i att tusentals individer har blivit självständiga människor som har ett arbete att gå till och samtidigt så har vi bidragit till enorma samhällsvinster för Malmö. Jag är väldigt stolt över att få ha medverkat i detta arbete under våra tio år som Boost by FC Rosengård, berättar Henric Lellky, VD på AB Boost by FC Rosengård & CFO på FC Rosengård/Boost by FC Rosengård.

– Tänk när en ung person som aldrig tidigare arbetat kliver upp på morgonen, lite nervös men full av förväntan för att få börja sitt nya jobb eller en utbildning. Varje vardag händer detta på riktigt, tack vare Boost by FC Rosengård. Det har hänt 3 000 gånger hittills och det fortsätter idag, i morgon och i övermorgon. Det är en unik framgång och vi vill rikta ett extra tack till all personal som gör fantastiska insatser. Att tillhöra en klubb som FC Rosengård värmer hjärtat och man blir så tacksam och stolt. Vi är unika, för allt vi gör genomsyras av allas lika värde och inkludering både på och utanför fotbollsplanen, menar Håkan Wifvesson, Styrelseordförande Boost by FC Rosengård & FC Rosengård.
 _______________________________________________________________________________________
För pressbilder
http://www.boostbyfcr.se/press1.html

För ytterligare information, kontakta:
Ann Sigvant, Verksamhetschef,
tel 073-848 99 58 [email protected]
Madeleine Timmerby, Verksamhetsutveckling och Kommunikation
tel 076-630 50 47 [email protected]
 _______________________________________________________________________________________

Fakta –
Boost by FC Rosengård
Verksamheten började egentligen redan för 18 år sedan, med dåvarande ordförande Mustafa Timocin som initiativtagare och under ledning av Sylvia Morfiadakis, år 2003 i stadsdelen Rosengård i Malmö, där många av barnen som spelade fotboll i FC Rosengård, då MABI, hade föräldrar som var nya i landet och som kämpade för att få sitt första arbete. Engagerade eldsjälar i klubben såg detta och de förde samman föräldrar och barnens äldre syskon med de arbetsgivare som utgjorde nätverket av FC Rosengårds sponsorer. Detta var ett framgångsrikt koncept där många individer blev integrerade i samhället tack vare dessa insatser.

2011 började en annan stor samhällsutmaning ta fart – ungdomsarbetslösheten. Då föddes idén till Boost by FC Rosengård. Vi såg hur svårt det var för unga arbetssökande att navigera i systemet, hur osäkerhet och brist på självkänsla gjorde att många inte fick tillgång till de insatser de verkligen behövde. Då föddes en idé om att skapa en särskild plats för dem. En plats dit de kunde gå och under samma tak få ett skräddarsytt och individualiserat stöd inom alla de områden som de kunde tänkas behöva hjälp med; sin hälsa, sina betyg, sin motivation eller konkret hjälp med att hitta vägen till vidareutbildning eller anställning.

Idén blev till ett projekt, som blev till ytterligare ett projekt och som till slut blev en egen ideell organisation under fotbollsföreningens paraply – Boost by FC Rosengård. Organisationen utgörs av ett multikompetent och mångfacetterat team av 37 engagerade medarbetare som varje dag ger allt för att stötta unga vuxna i en period när de behöver det som allra mest. www.boostbyfcr.se

De senaste inläggen: