BOOST by FCR: "Som en skola där läxan var att söka jobb”

Trots att hon senare fick anställningen hon eftersträvat menar hon att tiden hos föreningen var viktig.
– Det var som en skola där läxan var att söka jobb, säger hon.
En av Boost by FC Rosengårds insatser för att få fler unga i arbete eller till studiebänken är stöd och matchning. Genom att ge stöd och hjälp är förhoppningen att den som använder sig av insatsen ska komma ut i arbets- eller studentlivet så fort som möjligt.
I höstas var Maha El-Maanaki, 26, en av Malmöborna som sökte sig till stöd och matchning. Hon blev inte kvar där särskilt lång tid, då hon bara någon månad senare fick arbete.
Även om jobbmöjligheterna inom hennes område, som kontorsassistent inom administration och ekonomi, var få kände Maha El-Maanaki att tiden hos Boost by FC Rosengård gav henne det hon ville.
– De var behjälpliga och man sökte mycket jobb under tiden. När man var hemma sökte man inte så mycket som när man var där. De hade bra koll på oss, kollade vad vi sökte och hur man sökte. Vi var tvungna att söka, säger Maha El-Maanaki.
Innan hon började gå på träffar hos Boost by FC Rosengård hade Maha El-Maanaki haft stöd och matchning på ett annat ställe, men upplevde inte att hjälpen var lika stor där.
– Jag hade redan mitt cv och mitt personliga brev men de lärde oss att ingenting kommer lätt. Man måste göra mycket för att nå sina mål och få det man vill, säger hon.
Förutom att se till att de aktiva söker jobb får de även kunskap kring exempelvis hur man söker jobb, vikten av första intrycket på en anställningsintervju och vad man ska tänka på innan det är dags för en intervju.
– Det var jättemånga grejer jag inte visste men visste efter att jag hade varit på stöd och matchning.
För Maha El-Maanaki ledde det snabbt till en praktik men den fick hon tacka nej till. Hon fick nämligen en anställning. Redan innan tiden hos Boost hade hon haft en praktik hos den ideella föreningen En stad för alla.
– Jag var där som praktikant i tre månader men de hade inte ekonomi till att anställa mig efteråt. Men sedan blev det bättre och då blev jag anställd i december.
För tillfället arbetar hon inom projektet Ett hem att trivas i som riktar sig mot barnfattigdom. Genom att vända sig till nyanlända med erfarenhet inom hantverk vill föreningen ta vara på den kunskap som finns och genomföra workshops. Målsättningen är sedan att de möbler och inredningsdetaljer som tillverkas och repareras ska inreda rum åt barn som lever i fattigdom i Malmö.
Även om Maha El-Maanaki inte fick jobb via Boost by FC Rosengård är hon ett bevis på de olika vägarna man kan gå och att en praktik inte behöver vara bortkastad bara för att de inte leder till en omedelbar anställning.
Trots att en tidigare praktikplats ledde till en anställning för henne menar hon att tiden inom stöd och matchning var viktig.
– De hjälper en mycket med att söka jobb och är bra med cv:n och personliga brev. Det är mycket lärande kring hur det är när man träffar arbetsgivaren, för grejer händer plötsligt.
 
 
Text: Robert Rosén, Skånesport