Bortaseger mot Umeå IK

Ett Umeå som under sin storhetstid dominerade svensk damfotboll med sju SM-segrar och två segrar i Uefa Womens Cup, allt detta under åren 2000-2008.
Det var även i Umeå som Marta började sin fantastiska karriär och blev världens bästa spelare.
Dagens Umeå innehåller inte så många stjärnor utan man har valt att i lugn och ro bygga ett lag med egna talanger och hittat ett sätt att spela och är ett intressant lag att se.
Det blev en bra match där ett välorganiserat och kompakt hemmalag spelade sitt låga försvarsspel och där Rosengård tog kommandot och med ett stort spelövertag skapade några lägen som borde resulterat i mål. Men det saknades den riktiga skärpan i avsluten och först i 43.e minuten lyckades Hanna Bennison göra 0-1 efter Umeås målvakt Tove Enblom räddat ett skott och returen landade framför fötterna på Hanna som tryckte in bollen. Skönt att kunna gå till halvtidsvila med en ledning.
Rosengård fortsatte i andra halvleken med sin höga press och ett stort bollinnehav, tryckte tillbaka hemmalaget och skapade några riktigt vassa målchanser utan att lyckas göra mål. När det återstod 30 minuter valde tränare Eidevall att byta ut Jessica Samuelsson och Hanna Bennison och in kom Alexandra Riley och Anna Anvegård och strax efter bytte Rosengård även ut Caroline Seger, Mimmi Larsson och Sofie Svara. In kom Katrine Veje, Anam Imo och Johanna Rytting Kaneryd.
Efter en hörna gjorde Katrine Veje 0-2 med ett distinkt skott i burgaveln (en intränad variant) och någon minut senare kunde Anna Anvegård fastställa slutresultatet 0-3 efter att snyggt skarvat in ett inlägg från Veje.
Tränar Jonas Eidevall och ledarteamet kunde konstatera att Rosengård vann rättvist, men också att man borde punkterat matchen tidigare, men årets serie har så här långt visat sig vara jämnare än tidigare och alla lag är välorganiserade och kan försvara sig på ett bra sätt.
Än gång visade Rosengård att man har en bred spelartrupp, vilket ger ledarteamet möjlighet att göra förändringar i matcherna, detta kommer att ge utslag nu när matchprogrammet gör att man måste spela många matcher under kommande veckor.
Nu väntar nästa match redan på fredag mot KIF Örebro som har startat årets serie på ett bra sätt och är parkerade på 5:e plats  och lär komma till Malmö med stärkt självförtroende efter söndagens vinst mot Växjö med 1-0.
Avspark kl 19:00 på Malmö IP, men fortfarande utan att publik, förutom närmare 400 pappskallar.
Signerat,
Erling Nilsson