Buda hem en unik WorldPride-tröja

En av FC Rosengårds alla aktiviteter var det allsvenska mötet med KIF Örebro 22:e augusti. I det exklusiva matchställ med WorldPride-tema som nu auktioneras ut har våra stjärnor spelat en viktig match för att ta ställning både på och utanför planen – nu är det din tur. Intäkterna från auktionen delas lika mellan FC Rosengårds CSR-program i Sydafrika Football for Life och RFSL Newcomers Malmö som arbetar för HBTQIA+-personers rättigheter.

2021 arrangerades WorldPride i Malmö och Köpenhamn där FC Rosengård var samarbetspartner. FC Rosengård är en förening där alla aktivt jobbar för en mer inkluderande idrott, där jämlikhet och allas lika värde står högst på agendan. Pride-rörelsen handlar om att med kultur, utbildning och opinionsbildning skapa ett samhälle där alla får plats oavsett vem man är, var man kommer ifrån eller vem man älskar. En mer inkluderande och jämlik värld. Detta kan vi uppnå genom att arbeta tillsammans, som ett lag, mot samma mål.

Du har nu möjlighet att buda hem en unik matchtröja med Pride-tema, buren av en av våra stjärnor i FC Rosengård. På tröjan finns spelarens namn och tröjnummer.

Genom att buda bidrar du även till ett mer inkluderande och jämlikt samhälle. Intäkterna från auktionen delas lika mellan FC Rosengårds CSR-program i Sydafrika Football for Life och RFSL Newcomers Malmö som arbetar för HBTQIA+-personers rättigheter.

RFSL Newcomers Malmö tillhandahåller det säkra utrymmet för HBTQIA+ -sökande och nyanlända. De arbetar nära andra organisationer i Malmö och Skåne för att möta behoven hos afghanska HBTQIA+ -personer i regionen. Football for Life i Sydafrika arbetar med fotbollen som verktyg för att stärka unga tjejers självkänsla, självförtroende och ställning i samhället.

Det finns 22 tröjor till försäljning, från lagkapten Caroline Seger till 16-åriga Bea Sprung som gjorde allsvensk debut i detta matchställ.

De senaste inläggen: