Caroline Seger förlänger

229 landskamper, fyra SM-guld, två OS-silver, två VM-brons, en Champions League-titel och två Diamantbollar. Caroline Segers meritlista kan göras lång. Den erfarna lagkaptenen har under det senaste året tagit FC Rosengård till SM-guld och cupguld och väljer nu att förlänga sitt kontrakt med klubben till och med 2024.

Sommaren 2017 kom Caroline Seger tillbaka till Sverige och FC Rosengård efter att ha spenderat några år i toppen av den franska ligan. Under de senaste fem åren har hon varit en otroligt viktig kugge i FC Rosengårds lagbygge och nått framgångar i form av två SM-guld, två cupguld och kvartsfinal i Champions League.

FC Rosengård har gått obesegrade genom de 14 första omgångarna av OBOS Damallsvenskan 2022. Strax innan vårsäsongen nu avrundas förlänger alltså Seger sitt kontrakt med FC Rosengård till och med 2024.

– FC Rosengård är mitt hem. En klubb som precis som jag vill vinna både på och utanför planen. Här känner jag att jag kan fortsätta växa både som fotbollsspelare och människa, och jag är otroligt glad och stolt att vi ska fortsätta denna resa tillsammans i ytterligare två år, säger Caroline Seger.

Förra sommaren slog Seger det svenska (och europeiska) landskampsrekordet. Den tidigare rekordinnehavaren Therese Sjögran, tillika sportchef i FC Rosengård, ser fram emot att ha lagkaptenen kvar i klubben två år framåt.

– Att vi får ha Seger i FC Rosengård till och med 2024 känns fantastiskt. Hon är Sveriges främsta fotbollsspelare och en ambassadör för svensk fotboll, dessutom blir hon bara bättre och bättre för varje år. Seger är en kulturbärare som resten av laget följer, både på och utanför planen, säger sportchef Therese Sjögran.

FC Rosengård har som alltid högt uppsatta mål för kommande år. Seger tror mycket på sitt lag och avslutar med följande ord:

– Vi har ett fantastiskt lag just nu som jag tror att vi kan uppnå ännu mer med. Mot nya mål och drömmar – tillsammans FCR!

De senaste inläggen: