Champions League blir gratis på YouTube

Streamingtjänsten DAZN går tillsammans med YouTube in i ett samarbete med UEFA för att öka intresset runt UEFA Women’s Champions League och göra turneringen så lättillgänglig som möjligt. Under säsongerna 2021/2022 och 2022/2023 kommer alla matcher i UWCL att visas gratis på YouTube, tillgängligt över hela världen!

FC Rosengård är mycket glada över detta besked. Att hela världen kommer kunna se Champions League gratis kommer öka intresset och förhoppningsvis ge ringar på vattnet i form av ett större engagemang runt hela dam- och flickfotbollen.

– Detta kommer göra stor skillnad för spridningen av matcherna. Vi är glada att UEFA satsar på ett centralt sändningsavtal, det kommer utveckla turneringen och öka intresset. Det ger också större möjligheter för oss som klubb och våra samarbetspartners, säger sportchef Therese Sjögran.

UEFA gör här en tydlig satsning för att öka intresset för världens största och mest prestigefyllda fotbollsturnering för klubblag. Utvecklingen inom damfotbollen har gått fort de senaste åren, och FC Rosengård anser att ett centralt sändningsavtal ligger helt rätt i tiden.

I FC Rosengård arbetar vi varje dag för att fler ska få möjlighet att tro på sina drömmar. Att göra Champions League tillgängligt för alla gör det enkelt för unga tjejer att följa sina idoler. Förebilder är oerhört viktigt för att våga drömma och se att något är möjligt. Från och med i höst kommer alla kunna följa vår resa i Champions League, fotbollens finrum, och förhoppningsvis får det fler att våga tro på sin fotbollsdröm.

WE ALL RISE WITH MORE EYES

De senaste inläggen: