Champions League på Malmö IP

Onsdagen den 28:e september spelar FC Rosengård en avgörande kvalmatch i Champions League på Malmö IP. Norska mästarinnorna SK Brann står för motståndet. Första matchen i dubbelmötet spelades i Bergen och där blev resultatet 1–1. Det är alltså ett likaläge inför den den avgörande returen.

Tack vare förra årets SM-guld kvalar FC Rosengård till gruppspel i Champions League via ”champions path” och möter endast andra ligasegrare. FC Rosengård är för närvarande rankade som elfte klubb i Europa och är därför seedade i kvalet. Ur potten av lägre rankade ligasegrare föll lotten på SK Brann, ett tufft motstånd som än så länge gått obesegrade genom ligan.

På Brann Stadion i Bergen fick hemmalaget stor uppbackning från 6300 supportrar som skapade en häftig ljudkuliss. Publiken fick anledning att jubla tidigt i matchen när Brann satte 1–0 från en snäv vinkel. Det tog FC Rosengård en stund att komma in ordentligt i matchen, men i andra halvlek hade gästerna ett tydligt spelövertag och det kändes som att ett mål hängde i luften. I den 70:e minuten blev Olivia Holdt inbytt tillsammans Stefanie Sanders. Åtta minuter senare fångade Holdt upp Branns försök till rensning, lade bollen tillrätta och placerade in den vid första stolpen.

Flera chanser följde, för bland andra Olivia Schough och Ria Öling, under matchens sista minuter. Men resultatet stod sig till slutsignalen. Allt ska avgöras kommande onsdag, 28:e september, på Malmö IP, avspark 18.00. Biljetter bokas som vanligt på Ticketmaster. Observera att även barn under 18 år behöver köpa biljett till Champions League-matchen.

Matchen sänds på Sportbladet Plus.

De senaste inläggen: