Chris Musonda ansluter till FCR

Det senaste tillskottet i FC Rosengårds trupp inför 2015 är den offensivt lagde Christopher Musonda som skrivit på ett avtal som sträcker sig över 2016. Tack vare sin snabbhet och bollkontroll kan han spela både som forward och som offensiv mittfältare och kommer garanterat att bjuda på lite fotbollsunderhållning under säsongen.
En före detta lagkamrat beskriver honom så här:
”Han är en mycket bra fotbollspelare med en vass vänster fot. Det är en avig spelare som kan göra det mesta när man minst anar det på en fotbollsplan. I yngre dagar så hade juniorlandslaget ögonen på honom och Malmö FF men det ville inte sig riktig.
Plus när vi spelade i Lunds SK med Ivica som tränare så som 16 årig så överglänste han alla i division 4 och även i Division 3 året efter.”
Jag fick möjlighet att ställa några frågor till honom om framtiden men även om hans historia:
 
Vilka klubbar har du spelat för?
-Jag har spelat för Lunds SK (moderklubb), Gateshead FC (Newcastle) och Newcastle University FC
Övriga fotbollsmeriter?
– Jag har spelat för Svenska Beachsoccer Landslaget. Sedan har jag varit sommarproffs i Malmö FF som junior fast jag tackade nej till fortsättning på grund av studier.
Hur mycket kände du till om FC Rosengård innan?
-Jag har haft ett par kompisar som spelat där innan mig + att sportchefen Ivica var min tränare i Lunds sk för några år sen så man har haft ganska bra koll. Bortsett från det så var sammanslagningen med damlaget en ganska stor nyhet som fick fleras uppmärksamhet.
Vilka är dina intryck av laget?
-Mitt intryck av laget är att det är väldigt god stämning men ändå ganska avslappnat utanför plan. På plan är det lite mer intensivt men ändå respektfullt.
Vilka intryck har du fått av klubben efter du kom hit?
-Klubben verkar hårt satsande med klara mål om att gå upp i divisionerna så fort som möjligt. Det är en välskött klubb som verkar ha kontakter runt om i världen
Vad fick dig att till slut vilja fortsätta karriären I FC Rosengård?
-Jag hade ett bra snack med tränaren som gav mig ett klart intryck om vilken roll han såg mig ta i truppen och att han gärna ville ha med mig under säsongen. Gillade också stämningen i laget och lockades av klubbens klara ambitioner för framtiden.
Vilka styrkor har du på planen? / utanför planen?
-Är snabb, har bra skott (speciellt med vänstern), bra kondition, lagspelare, bra spelförståelse, allmänt lugn.
Vilka är dina personliga mål den kommande säsongen?
-Göra 10+ mål. Vara med och ta upp laget till division 1.
 
FC Rosengårds Assisterande tränare Gezim kommenterar det spännande nyförvärvet så här:
”Christopher är lite utav en gubben i lådan. När man tror att han tappat bollen så gör han det oväntade. Han har en förmåga att alltid hitta målet.”
Klubben hälsar Christopher välkommen och önskar honom lycka till både på och utanför planen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *