Dags för årets första Malmöderby

Det är dags för årets första Malmöderby när FC Rosengård tar emot Prespa Birlik på Rosengårds IP. Lagen har mötts flera gånger under årens lopp och det har alltid bjudits på fin fotboll och precis den typen av stämning på och utanför planen som man kan förvänta sig av ett derby.

FC Rosengård har så här inför matchen ett bra facit mot Prespa Birlik då man vunnit de tre senaste matcherna på Rosengårds IP. Förra säsongen så vann man med 3- 1 efter att Zia Sakirovski, Philip Cascalheira och Ismail Hussein nätat för FC Rosengård. Men lika kul som det är att läsa statistiken från föregående säsonger så är det bara historia och då förutsättningarna ändras från säsong till säsong så säger det ingenting om hur morgondagens match utvecklar sig.

Den här säsongen däremot så har både FC Rosengård och Prespa spelat två matcher var och man kan utan överdrift säga att Prespa har haft en tung inledning med noll inspelade poäng. Man inledde seriespelet borta mot Nosaby där man förlorade med 3- 0 och senast så förlorade man hemma mot IFK Hässleholm med 1- 2. Så med tanke på inledningen så får man ju anta att FC Rosengård kommer att möta ett välmotiverat Prespa Birlik som jagar sina tre första poäng för säsongen.

FC Rosengård har efter två omgångar vunnit en och förlorat en match, man vände och vann mot Eslöv i premiären och sedan föll man efter en dålig andra halvlek mot Kristianstad. Så för FC Rosengårds del gäller det att komma tillbaka och visa att den andra halvleken var ett olycksfall i arbetet, ett onödigt sådant men likväl ett olycksfall.

FC Rosengårds tränare Marco Whittle berättar att förberedelserna inför derbyt började redan på bussen hem från Kristianstad och tillägger ”med så många matcher på så få dagar hinner man inget annat”.

Hur bra koll har ni på Prespa Birlik?

– Vad vill du veta? Nej, men vi vet det vi behöver veta. Viktigast är vad vi vet om oss själva och vad vi ska göra bättre än senast.

FC Rosengård  och Prespa Birlik har mötts i många heta derbyn. Vad talar för att det här blir likadant?

– Derby och derby, vi kommer göra allt för att ta 3 poäng och det kommer de också att göra. Allt annat bryr jag mig inte om.

Hur är läget i truppen?

– Alla mår bra och det är många väldigt revanschsugna spelare.

Hur går tankarna kring laguttagningen med tanke på det täta matchandet?

– Ja, det är tufft spelschema, men vi har en planering som vi följer, sen är det väldigt mycket att lyssna på spelarnas kroppar.

Matchen mellan FC Rosengård och Prespa Birlik spelas idag, måndag 14/6, med avspark klockan 19.00. På grund av gällande restriktioner så är det ett begränsat antal åskådare som kommer att få tillträde till arenan, så kom i god tid.

De senaste inläggen: