Dags för toppmöte på Rosengårds IP

Senast FC Rosengård mötte IFK Hässleholm låg FCR på tolfte plats i tabellen och IFK på tredje plats, men inför lördagens match är rollerna ombytta. Nu ligger FC Rosengård före i tabellen men man är tätt skuggade av Hässleholm som bara ligger en poäng efter. Senast vann Rosengård med 1-2 efter en väl genomförd match, så Hässleholm hoppas förmodligen på revansch.

IFK Hässleholm har gjort en bra säsong så här långt och ligger inför lördagens match på fjärde plats i tabellen med fem poäng upp till serieledarna. Formmässigt har Hässleholm vunnit två av sina tre senaste matcher. Det började med en seger borta mot Kristianstad med 0-2, därefter vann man hemma över serieledande Olympic med 2-0 och senast kom en något otippad förlust mot Nosaby med 3-1. Därmed tappade Hässleholm viktiga poäng i slutspurten. Nu är IFK Hässleholm ett bra lag och de lär vilja studsa tillbaka direkt på lördag samtidigt som de nog också mer än gärna tar revansch på Rosengård från förra matchen. Enligt uppgifter var de allt annat än nöjda med att förlora mot FC Rosengård, så det lär vara ett välmotiverat lag som kommer till Rosengårds IP på lördag.

FC Rosengård har på sina tre senaste matcher vunnit hemma mot Berga med 3-1 sedan kryssat borta mot Eslöv, 1-1, och i helgen vann man derbyt mot Prespa med 3-0. Man siktar på en ny trepoängare på lördag i jakten på serieledarna. Det skiljer minst fyra poäng upp till dem och det kan bli mer med tanke på att de har en match mindre spelad. Rosengård har dock fyra matcher och tolv poäng kvar att slåss om – vi har allt att vinna samtidigt som Olympic har allt att förlora.

Efter segern borta mot Hässleholm förklarade FC Rosengårds tränare Marco Whittle:
– Vi spelade hela tiden utifrån hur vi vill spela fotboll. Vi tog direkt tag i taktpinnen och trots att vi tvingades till byte på grund av skador så fortsatte vi spela vår spel. Alla bidrog till vår offensiv likväl som vår defensiv och gjorde det hela matchen ut.

Det måste man fortsätta med om man ska ta en ny trepoängare. Nu har FCR i och för sig styrt och ställt i samtliga matcher den här säsongen, med ett fåtal undantag, och hela tiden jobbat hårt för varandra. Det har tagit laget upp till en andraplats i tabellen och det gäller att fortsätta på den inslagna vägen på lördag nu när man har allt att vinna.

Matchen mellan FC Rosengård och IFK Hässleholm spelas på lördag den 30:e oktober med avspark 15:00.

De senaste inläggen: