Dags att starta upp tävlingssäsongen

När vi startade upp träningen i början av januari kom spelarna från en ganska lång ledighet men det märktes direkt att de tagit hand om sin fysiska status på ett strålande sätt. Därför kunde vi starta på en relativt hög nivå och därefter stegra träningen allt eftersom. Vår känsla i ledarstaben är att det finns ett starkt driv att hela tiden bli bättre och konkurrensen om platserna hjälper till att spetsa det ytterligare.
När jag såg FCR i höstas blev jag imponerad av sättet laget metodiskt arbetade både med det offensiva och defensiva spelet i matcherna. Jag upplever att laget tagit ännu större kliv framåt de senaste åren. För oss gäller det att arbeta vidare med den utvecklingen och på både kort och lång sikt sträva efter att jämföra och mäta oss med de bästa lagen i Europa.
Det har varit en bra och intensiv försäsong där vi känner att vi hunnit med väldigt mycket. Många träningspass, långa härliga arbetsdagar fyllda med fotboll både teoretiskt med framförallt praktiskt. Dessutom har vi haft fem bra träningsmatcher som alla var för sig har gett oss olika utmaningar. Matcherna mot de danska lagen har gett oss mycket i vårt anfallsspel, både i speluppbyggnad och avslut men även i vårt höga försvarsspel. Matchen mot MFF:s P16 var utmärkt att få med tanke på att vårt låga försvarsspel testades ut men också att vi fick arbeta hårt med att spela oss ur deras press och vid bollvinster. Senaste matchen mot Vittsjö var förmodligen vår jämnaste insats under försäsongen. Matchen gav oss ett bra svar på hur vi ligger till nu när tävlingsmatcherna drar igång.
Nu är det dags för det roligaste att dra igång – tävlingsmatcherna.
/Patrick Winqvist
—–
På lördag, den 22:a februari välkomnar vi Västerås BK 30 till Malmö IP när vi ska spela vår första match i årets upplaga av Svenska Cupen klockan 14:00. Välkomna!