Dam B klara seriesegrare – division 1 nästa

När det återstår tre matcher i serien kan det redan nu konstateras att FC Rosengård är sammanlagd etta efter åtta raka vinster i serien.
I mitten av sommaren bildades laget via en fusion av klubbens damlag – laget som bildades på Rosengårds IP i mitten av 2000-talet – och klubbens F19-lag. Orsaken till sammanslagningen var flera – man vill stärka upp det gamla laget som avancerat till division 2, men också stärka de talanger i F19 som hade ett långt kliv upp till seniorspel och damallsvenskan. Resultatet blev kraftfullt och framgångsrikt.
Matchtrupperna har bestått av en blandning av spelare från bägge lag. Målvaktspositionen har varvats mellan Hannah Lindblad och Sandra Hellström som bägge tidigare spelade i det gamla damlaget. Parallellt har laget också spelat i F19 Svenska Spel, där man vunnit alla matcher utom en, samt träningsmatcher mot lag från olika divisioner. Laget gick även obesegrade genom DM-gruppspelet innan det stängdes ner.
Huvudtränarna Renée Slegers, Elena Sadiku och assisterande Stefan Johansson har ingjutit starkt självförtroende i den nya truppen (som totalt bestått av 35 spelare) och snabbt hittat en taktik där vi ägt boll och pressat högt – allt med stor spelglädje och laganda. Laget har tränat både på Rosengårds IP (naturgräs) samt Malmö IP (konstgräs.)
Vi ser mycket fram emot att etablera oss i Div 1 Södra Götaland med det nya laget.
Stort tack till all engagerad publik som följt oss och peppat oss såväl hemma som borta, utanför och innanför staket. Tack till Emra Spahiu och Henrik Danielsson, tränare som lämnade pga tidsbrist men som varit med och skapat mycket fina grundförutsättningar, Jonathan Barthling, Robin Jarfjäll och Oscar Lorentzon som assisterat vid behov. Ett extra hedersomnämnande till Angel Mukasa som av tekniska skäl inte kunnat spela seniormatcherna men istället ställt upp som hyllad DJ på Rosengårds IP! En extra eloge till Jenny Sjöstrand som både varit ordinarie spelare i truppen samt lagledare och gjort ett fantastiskt jobb på bägge plan.
/Therese Sjögran (sportchef) och Anna Storåkers (lagledare)
 
De spelare som representerat laget under 2020 är följande:
Hannah Lindblad
Anneli Linder
Jenny Sjöstrand
Unni Nilsson
Emma Ekdahl
Hager Ramadan
Emmi Lilius
Ibadete Hyseni
Elif Ömer
Arbnora Tahiri
Josefin Karlsson
Sofia Johansson
Glorija Kovac
Erleta Jashanica
Ellen Hertz
Magda Johansson
Sandra Caroline Hellström
Tasnim Iskandar
Jessica Stegermaier
Nicolina Lindberg
Amanda Altheden
Dalia Alwan
Blerta Bytyqi
Carmen Dinkha
Cassandra Harletun
Bea Husberg
Olivia Lindstedt
Ellen Loncar
Nova Lundin Hafström
Em Lundström
Athinna Persson Lundgren
Evelina Pettersson
Marwa Said
Alice Santén
Elma Schlaucher Esser
Simona Spasova
Anna Storåkers
Rio Strand
Mathilde Vangsgaard
Adelina Zahirovic
Elma Schlaucher Esser
Felicia Erkenfeldt
Johanna Lindblom
Saga Hagman
Tilde Regina
Fatou Fatty