Dam div 3 – vinst och obesegrade!

Klart spelövertag ledde till storvinst!

 

 Många mål i tredje matchen

 

Vi spelade seriens tredje match hemma, på ett halvsoligt Rosengårds IP. Stämningen var på topp i omklädningsrummet och alla var överens om att det var dags för den första trepoängaren. Emra bytte spelsystem och tanken var ett offensivt spel med hög press.

 

Vi inledde starkt och hade spelet med högt bollinnehav – Efter elva minuter gav det resultat – Deras försvar var stressade, passade hem och målvakten släppte in 1-0. Kort därefter slog Lejla en snygg långboll som seglade in och det blev 2-0 efter bara tolv minuter. Vi pressade på, och en kvart senare satte Melek 3-0 via väggspel av Hajje och Anna. Oturligt nog fick Gislöv en frispark precis innan halvtid utanför straffområdet som de nickade in. Vi gick till halvtid med 3-1-ledning och pratade om att fortsätta press och bra passningsspel. 

 

Efter en kvart fick Rina bollen i deras straffområde där målvakten inte greppade den, hon fullföljde och 4-1 var klart. En halv minut senare gick Hajje på en halvvolley med perfekt träff och det stod 5-1. Däremellan fick vi en missad straff, men utgången kändes aldrig osäker. 

 

I slutminuterna slarvade vi lite i försvaret och de fick enkelt springa igenom och rulla in ett reduceringsmål. Kort efter detta blåste domaren av och seriens första vinst var ett faktum. Vi tar med oss en bra kämpainsats tillsammans, bra pepp och fint samspel! Nästa match är söndagen 11 maj mot iFK Malmö på bortaplan och vi hoppas att många av våra supportrar följer med ner till Malmö Stadion!