Dam div 3 uppe i delad serieledning!

På fredagskvällen var vi riktigt taggade och det resulterade i ännu en vinst.

 

Fortfarande obesegrade 

 

Det var dags för match mot Hyllie IK, ett lag vi mött för två år sedan och hade ingen större inblick i hur de spelade. Assisterande tränare Irene var ansvarig denna dag och valde förra matchens slutuppställning. Det visade sig vara en framgångsrik plan.

 

Vi inledde starkt och spelade fint passningsspel, hade bra tempo och höll snacket uppe. Detta är ofta synonymt när vi möter bra lag som Hyllie, och höll i sig matchen igenom. Anfallet visade riktigt hög klass, och många bollar tog sig förbi i djupledsväg bakom deras försvarare. Hajje spelade perfekt i sin position som släpande anfallare, och det resulterade i ett fint 1-0-mål. Några minuter senare kom 2-0 på väggspel mellan Anna och Maja, där sistnämnda kyligt lobbade över målvakten. 

 

I halvtid var vi ense om att inte dra ner tempot, utan snarare öka det, och vi fortsatte riktigt bra. Oturligt nog fick de in en slumpmässig retur på en hörna, men vi led inte av det utan fortsatte kämpa hårt. En fantastisk individuell prestation av Hajje, där hon krigade rejält, ledde till 3-1 när det bara var minuter kvar av matchen, och det blev även slutresultatet. 

 

Ett resultat som innebär att vi går upp i delad serieledning med Uppåkra / Staffanstorp, som dock har bättre målskillnad, men som vi möter på tisdag kväll på Staffansvallen, och har målet klart: Bara tre poäng som gäller.

 

En extra eloge till Nese som storspelade i målet, och till publiken som hejade vilt matchen igenom (vilket gjorde motståndarlaget riktigt irriterade.) En bra domare som var rättvis mot bägge lagen gjorde också sitt till.

 

Vi tar med oss en väldigt fin match där vi än en gång visade att vi är i trean för att slåss om seriesegern och inget annat. 

 

Startelva: Nese – Buqe Awaz Elif – HP Melek Karin Maja Hajje – Anna Rina

Reserver: Sara Karre Koso Tesa Andrijana

 

Text: Anna

Foto: Lejla