Damerna föll trots bra spel

På ett mycket blåsigt Rosengårds IP var det dags för årets första tävlingsmatch, i MM mot division två-laget Oxie. Vi började med medvind och bra spel, dock var det ganska jämnt första tio minuterna och spelet böljade fram och tillbaka. Trots att vi hade fem nya spelare i startelvan satte vi passningsspelet mer än godkänt, och hade ett spelövertag större delen av halvleken, vår blott 16-åriga målvakt Olivia hade knappt något att göra alls. I mitten av halvleken slog HP en av sina alla briljanta hörnor som skruvade sig in i straffområdet, och som Florinda gjorde 1-0 på. Resultatet stod sig till halvtid.
Efter paus vilade Emra några startspelare och möblerade om lite, men nu hade vi motvind och det gick trögare att få upp bollen. Oxie fick till en liknande hörna som det lite oturligt blev mål på, och samma vind lurade Olivia när de chansartat slog på ett högt långskott mot mål. 1-2 stod sig tyvärr tiden ut och förlusten var ett faktum. Med en mer vindstilla väderlek borde vi minst fått med oss en poäng, men detta blev ett bra test för alla nya spelare och stundtals hade vi flera snabba uppspel som vi hade kunnat komma till bättre avslut på, vilket ser mycket lovande ut inför seriespelet i år. Med denna trupp mer samspelt ska vi kunna gå hela vägen utan problem, bara att nöta på träningarna.
Matchens bästa spelare enligt de flesta åskådare var Maja som otröttligt löpte upp och ner på sin högerkant och gjorde livet riktigt jobbigt för deras yttrar, det var egentligen aldrig någon av motståndarna som hann ikapp henne, utan tvingades till onödigt fysiska brytningar för att få stopp på henne.
Vi tackar Oxie för en kampfylld match och önskar dem lycka till i fortsättningen.
Nästa helg möter vi våra klubbkamrater i F19 i samma turnering, denna gång på vår andra hemmaplan Malmö IP. Vi hoppas på lite snällare väder och minst lika bra fotboll, samt vår kära publik.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *