Damerna slog Blentarp enkelt

Damerna har nu sex poäng ner till andraplatsen.

 Ny startelva igen, men även tre poäng igen

Med väldigt kort varsel ville Blentarps BK flytta fredagens match till dagen innan, och då vi vet att de haft problem med att få ihop truppen, ville vi gärna hjälpa till, och Emra kallade truppen med en dags varsel. En hel del var bortresta och vi fick återigen spela med vår reservmålvakt, som dock inte hade särskilt mycket att göra denna kvällen.

Vi inledde hyfsat piggt, men avsluten var inte av samma klass – vi kändes lite stressade trots stort bollinnehav. Efter en stund lossnade det och både Rina och Melek fick in varsitt fint mål innan halvtidsvilan. Emra pratade om att inte falla ner i tempo, men samtidigt lugna ner spelet och titta upp ordentligt vid passningar och avslut. Helt enkelt återgå till det vi är bäst på – rulla boll längs marken inom laget, så mycket som möjligt.

Det blev någon förbättring, och kul var att Rana, ny för i år, fick komma in och göra två mål. Kort därefter sköt Karin ett långskott som seglade in bakom deras målvakt, och 5-0 var ett faktum.

Avslutningen var mindre kul – Sandra skadade revbenen rejält varpå ambulans ringdes in, och vi tappade peppen lite sista tio minuterna, då de gjorde ett reduceringsmål efter lite slarv från flera håll hos oss.

Imponerande var att Blentarp kämpade hårt hela matchen trots liten trupp och många mål bakåt, visar på fotbollsglädje och bra lagkänsla. Ska bli kul att möta dem igen på onsdag.

Foto: Leyla Ömer

Text: Anna Storåkers