Damlaget drar ifrån i toppen

Efter derbyvinst mot IFK Malmö har damlaget klar ledning i tabellen

Efter en månads speluppehåll som blandat annat innehöll ett träningsläger i Spanien för damlaget, så var det dags för seriematch igen. Vi tog emot IFK Malmö hemma, och bägge lagen kändes väldigt taggade inför match. IFK Malmö låg tvåa i tabellen inför matchen med tre poäng mindre, men en match mindre spelad, så det var helt klart en sexpoängsmatch vi ställde inför, och en tidig seriefinal.

Vår startelva var hyfsat intakt – vi saknade 1-2 startspelare plus att vår lagkapten var ryggskadad och kunde inte spela fullt ut utan startade på bänken.

Men de få orosmoment som fanns visade sig aldrig i matchen. Vi förde spelet från början till slut och vann enkelt med 4-0, ett resultat som hade kunnat vara det dubbla om motståndarna inte haft en enormt duktig målvakt, som utan problem skulle kunna spela några divisioner upp. IFK Malmö hade inte ett enda skott på mål, förutom en frispark som Nese kunde enkelt plocka upp. Matchbilden präglades tyvärr av ganska fult spel, där motståndarna fick fyra gula kort, samt ett rött – samma färg på kortet som vår ytter Melek fick i slutet av matchen.

Matchens spelare får sägas vara Sille Jörgenssen, vår danska striker som gjorde comeback efter en vistelse utomlands. Hon snurrade upp varenda gul spelare på planen och fick en hel del efterslängar mot sig, men kämpade vidare.

Nu leder vi tabellen med sex poäng ner till nästa lag, som vi möter på onsdag. Tre matcher på en vecka blir tufft, men med rätt inställning ska det inte vara något problem.

Tack till all publik på plats!