Damlaget i div 3 nätade sex gånger

Bara två matcher kvar i serien för i år, och vi har sedan ett tag tillbaks säkrat topp fyra, och spelar därför nu på ren vilja att skapa rolig fotbollsunderhållning och spela ihop laget ordentligt för att ta steget upp nästa år istället. I år är det Höllviken och Uppåkra som slåss om förstaplatsen (den enda som direktkvalificerar uppåt), lag vi spelat oavgjort mot eller jämnt med, men som vi borde ha slagit med den dagsform vi besitter nu.
Dagens match blåstes igång kl 12 på Klostergårdens IP, Lunds BK stod för motståndet. Eller, de hade inte så mycket motstånd att sätta emot i inledningen. Vi spelade lysande fotboll, rullade runt bollen perfekt i laget och slog fina djupledspassningar som ledde till anfall gång på gång. Vårt italienska nyförvärv Bilana skottade vackert in både 1-0 och 2-0, sedan fyllde Rina och Hajje på, och när det precis gått 30 minuter av matchen så stod det 4-0. Motståndarna var nog lite lätt chockade, och glada över halvtidsvila en stund därefter.
lundtva
Vi pratade i halvtid om det vi gjort bra, och var överens om att lugna ner spelet ännu mer och hålla bollen på marken, då det blivit en hel del onödiga rensningar och långbollar i luften i första halvlek. Detta fick dock motsatt effekt, och vi slappnade av FÖR mycket. Lund inledde andra i ett snabbt tempo, höll sig på tårna och spelade ut bollen på kanterna där de kom fria gång på gång. Vi var helt enkelt lite väl nöjda med vår fyramålsledning och släppte in motståndarna i matchen, glömde bort snacket och gjorde inte det lilla extra som vi varit så bra på i första. Vår reservmålvakt Andrijana fick därför plocka bollen ur nätet ett par gånger innan vi skärpte till oss.
Sedan tog vi tillbaks spelet, skärpte till oss rejält och visade var skåpet ska stå. Hajje tog täten och fullbordade ett hattrick efter att ha varit ytterst nära några gånger på egen hand med målvakten. En extra eloge till ett inlägg från Karre i straffområdet där Hajje stod perfekt placerad – ett mönstermål där allt funkade precis som det ska i klassfotboll. Med få avbytare och en ovan målvakt, som dock gjorde ett mycket bra jobb, så visade vi ändå som helhet att vi är en division bättre, och har en riktigt bra trupp att gå runt på trots avhopp och liknande med kort varsel. Inte helt icke-avgörande är det heller att vi har en klack som är allsvensk nivå, eller att vi har en grym spelfördelare i Leyla, som har snabba yttrar som HP och Maja att spela ut på.
Vi tackar Lunds BK för en bra match och tar med oss en mycket snyggt spelad första halvlek – så ska nästa säsong se ut rakt igenom, och ett bra resultat med sex mål gjorda.  Den mindre bra kvarten lämnar vi kvar på Klostergårdens IP.

Tack till alla idag! Snart dags för serieavslutning, då gäller inget annat än tre poäng igen.

Vi passar också på att skicka de varmaste gratulationer till vår fantastiska huvudtränare Emra, som förutom att vara i princip gift med laget, gifte sig på riktigt natten till idag. Alla lyckönskningar för framtiden, från hela ditt gäng.